Στο… Νοσοκομείο Αγρινίου ολοκληρώθηκε η απεργία [HDvideo + pics]

Γ. Βλάχος : “Οφείλω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια…”
Στο… Νοσοκομείο Αγρινίου με παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί στην πλατεία Ειρήνης στο Αγρίνιο το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε., το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» και τα άλλα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τα όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση των φορέων με το διοικητή του νοσοκομείου

Οι εκπρόσωποι των φορέων λοιπόν μετά το πέρας της απεργιακής συγκέντρωσης μετέβησαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή του Γ.Βλάχο. Τέθηκαν από την πλευρά των φορέων μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Κάλεσαν μάλιστα τον διοικητή να παραιτηθεί και να κλείσει το νοσοκομείο για μια μέρα ώστε “να ταρακουνηθεί η κυβέρνηση”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των φορέων δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο Αγρινίου καλείται την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη να εφημερεύσει με καρδιολόγους μετακινούμενους από την Πάτρα. Την Τρίτη μετά το αλαλούμ που σημειώθηκε με τον γιατρό που είχε οριστεί να έρθει από την Πάτρα στο Αγρινίο και είχε… άδεια, ήρθε άλλος καρδιολόγος μετά από πολύωρη καθυστέρηση, ωστόσο η κλινική έχει σχεδόν αδειάσει από ασθενείς. Ενώ χθες Τετάρτη κλήθηκε για μια ακόμη φορά ιδιώτης γιατρός και τελικά η κλινική έμεινε ουσιαστικά κλειστή… Ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Βλάχος απαντώντας στα ερωτήματα των φορέων ανέφερε ότι πρόβληματα υπάρχουν μόνο… στην καρδιολογική και την παιδιατρική κλινική. “Οφείλω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια για να φέρω καρδιολόγους. Θα πάω την ερχόμενη εβδομάδα στην ΥΠΕ, θα καθίσω εκεί όλη μέρα για να βρούμε λύση στο πρόβλημα” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βλάχος χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω τα περί παραίτησής του. Ακόμη σχετικά με την προκήρυξη επικουρικών γιατρών ανέφερε ότι θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις καθώς φαίνεται ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σε θέμα που τέθηκε σχετικά με την στάση της ΥΠΕ στην Πάτρα, που απαντά σε ήσσονος σημασίας θέματα (π.χ για τοποθετήσεις προϊσταμένων) και δεν απαντά σε θέματα εξόχως, σημαντικά όπως η λειτουργία των κλινικών η απάντησή του ήταν “Άλλο θέμα….”