Βίτσας στη Λεπενού : Ή το δικό μας πρόγραμμα ή το πρόγραμμα των νέων φόρων και περικοπών [pics]

Πραγματοποίηθε χθες στη Λεπενού εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του κόμματος Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου καθώς αρκετοί που φέρονται να διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο όπως ο νομικός Σ.Κοντονάσιος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος και ο Σπ. Τουρουνίδης, πρώην γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δ. Βίτσας στην ομιλία του ανέλυσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν το πρόγραμμα αυτό, όπως εκτέθηκε για πρώτη φορά από τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Μάλιστα έθεσε και δίλλημμα λέγοντας πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό το πρόγραμμα ή από το πρόγραμμα της κυβέρνησης που φέρνει νέα μνημόνια, νέους φόρους πάνω στους προηγούμενους φόρους, νέες περικοπές πάνω στις προηγούμενες περικοπές. O Δ. Βίτσας στην ομιλία του έθιξε ακροθιγώς και ζητήματα του αγροτικού τομέα, λέγοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόταγμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας έχει ως βασικό του άξονα την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Δ. Βίτσας σχολίασε ακόμη και την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη.
«H κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί, δημιουργεί μια οσμή σαπίλας του πολιτικού συστήματος. Η δικαιοσύνη πρέπει να λύσει τέτοια ζητήματα και το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε πως «το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του πολίτη και αυτό γίνεται μόνο με ένα τρόπο, δια του παραδείγματος, και είμαστε πεισμένοι ότι με το δικό μας το παράδειγμα, αλλά και με τους νέους θεσμούς θα μπορέσουμε πραγματικά να αποκαταστήσουμε την σχέση του πολίτη με τους αντιπρόσωπους του».