Ισόπαλος ο Παναιτωλικός απέναντι σε διαιτησία και βροχή

φωτό : paravatos.eu

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Αγρίνιο Παναιτωλικός και Ατρόμητος πήραν από ένα βαθμό αφού ήρθαν ισόπαλοι 1-1, σε έναν αγωνιστικό χώρο που έμοιαζε με … λίμνη λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Απέναντι σε μια εχθρική διαιτησία ο Παναιτωλικός δημιουργήσε πληθώρα ευκαιριών και έδειξε ότι είναι πολύ ανώτερος του Ατρομήτου. Ακύρωσε καθαρό γκολ του Άλβες ο διαιτητής.

Ζηλεύει η Premier!
Μπορεί στο Αγρίνιο οι καιρικές συνθήκες να ήταν αντίξοες ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε να διεξαχθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι καθώς οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Το πρώτο μέρος έκρυβε έντονες συγκινήσεις καθώς από τα αποδυτήρια ουσιαστικά το παιχνίδι ήταν γεμάτο ένταση. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έπιασαν στον «ύπνο» τον Παναιτωλικό καθώς στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Κούρος μπήκε δυνατά από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Ούμπιδες ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου για το 0-1, δέκα μόλις δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα καθώς ξεπέρασε αυτό του Νίκου Καρέλη από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανθρακικό, όταν ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε στο 14ο δευτερόλεπτο.

Μετά το γκολ του Ατρομήτου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν έχοντας ως κύριους εκφραστές τους Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες, οι οποίοι με προσωπικές ενέργειες δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Περιστερίου.Στο ένατο λεπτό ο Παναιτωλικός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Φωτάκης σούταρε από τον άξονα αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι αφού αρχικά τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ, στη συνέχεια προσέκρουσε στην πλάτη του και έπειτα ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου την μπλόκαρε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu

Στο 27ο λεπτό σημειώθηκε μία φάση που ξεσήκωσε τόσο τους παίκτες όσο και τον κόσμο του Παναιτωλικού. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα δεξιά, ο Άλβες στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε αλλά απ’ το ριπλέϊ φάνηκε η μπάλα να έχει ολόκληρη περάσει τη γραμμή. Ωστόσο, τόσο ο διαιτητής όσο και ο επόπτης έδειξαν το παιχνίδι να συνεχιστεί και έτσι το 1-0 υπέρ του Ατρομήτου έμεινε έως το ημίχρονο καθώς μέχρι το τέλος του δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Κάτι σαν ποδόσφαιρο!
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην καθώς η έντονη βροχόπτωση δυσκόλευε στο μέγιστο βαθμό τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων.Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και θέλησε να πετύχει ένα γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια. Έτσι, στο 54ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα αλλά ο Κάπελ δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει σε ουσιαστικά κενή εστία.

Οι γηπεδούχοι το προσπάθησαν, πάλεψαν αλλά μετά από ένα σημείο δεν παιζόταν ποδόσφαιρο με τους παίκτες τόσο του Παναιτωλικού όσο και του Ατρομήτου να τρέχουν μετά βίας στο γήπεδο λόγω της συσσώρευσης υδάτων σε όλο τον αγωνιστικό χώρο.Η υπεροχή της ομάδας του Μάκη Χάβου ήταν εμφανής στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά να έχουν ως κύριο στόχο την οχύρωση των μετόπισθεν προκειμένου να κρατήσουν το μηδέν.

Η καλύτερη στιγμή τους στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 66ο λεπτό. Ο Δημούτσος εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα δεξιά, ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 88ο λεπτό σημειώθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάπελ, ο Μπεχαράνο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κιβρακίδης ως από μηχανής θεός έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.Στο 90ο λεπτό ο Γοδόι λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς, καθώς πραγματοποίησε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς προσέκρουσε στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια πέρασε άουτ.Ό,τι δεν κατάφερε ο Γοδόι το πέτυχε ο Μπεχαράνο ένα λεπτό αργότερα. Έπειτα από φάση διαρκείας ο Ετζεγκέλε έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο παίκτης του Παναιτωλικού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκορμπούνοφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Στεφανάκος, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες, Κάπελ, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο (61′ Κέβιν), Βιγιαφάνιες (64′ Λάζαρ), Μαρτίνερς, Ετζενγκέλε, Φωτάκης (74′ Βασιλείου)
Ατρόμητος (Ρ. Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (46′ Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Μπρίτο (46′ Παπάζογλου), Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (76′ Μπάλλας)