Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» : Στόχος η αναβάθμιση [HDvideo]

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης «8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, παραχωρήσαν σήμερα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Αθλητισμού του δήμου Αγρινίου Νίκος Γκρίζης.

Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr τη συνέντευξη τύπου

ΓκρίζηςΟ αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης ανέφερε αρχικά πως ο ημιμαραθώνιος συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου τον οποίο και ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του. Στην συνέχεια μίλησε για τις καινοτομίες του φετινού αγώνα και αναφέρθηκε αρχικά στην ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε ο δήμος Αγρινίου για τη διοργάνωση με όλες τις σχετικές πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής καθώς επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο θα δοθούν και τα διπλώματα στους συμμετέχοντες. Ένα από καινούργια στοιχεία της διοργάνωσης είναι ότι στο αθλητικό μουσείο του Αγρινίου που στεγάζεται στο Παπαστράτειο Μέγαρο διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας για τον Μιχάλη Κούση, με την επιμέλεια του υπευθύνου του μουσείου Διονύσης Μπαμπαρούτσης. Στόχος του δήμου Αγρινίου, όπως ανέφερε ο Ν. Γκρίζης, είναι να συνεχιστεί επιτυχώς και να αναβαθμιστεί η σημαντική αυτή διοργάνωση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτών εντάσσεται και η στήριξη της διοργάνωσης από ττοπικές επιχειρήσεις με χορηγίες. Ο κ. Γκρίζης στάθηκε στο γεγονός ότι η συμμετοχή των αθλητών από άλλες πόλεις της Ελλάδας θα είναι δωρεάν όσον αφορά την μετακίνησή τους, τη διαμονή και τη διατροφή τους, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που η συμμετοχή τους σε αυτά τα έξοδα ήταν 10 ευρώ. Επίσης φέτος σύμφωνα με τον κ. Γκρίζη για πρώτη φορά θα δοθεί αθλητικό υλικό στους συμμετέχοντες (αθλητική τσάντα, t-shirt, αριθμός συμμετοχής, τσιπάκι χρονομέτρησης κ.α).

Το 8ευρώ και η ημερομηνία
Εξηγήσεις δόθηκαν και για τη συμμετοχή των 8ευρώ από τους αθλητές αλλά και σχετικά με την ημερομηνία του αγώνα.
«Επειδή πολλά γράφτηκαν για τα 8ευρω της συμμετοχής που καθιερώθηκε φέτος, να ξεκαθαρίσω ότι είναι πρόταση του του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου η οποία έγινε δεκτή. Σε όλους τους μαραθωνίους και ημιμαραθωνίους, ακόμη και πιο μικρούς αγώνες των 5 χλμ, υπάρχει συμμετοχή. Το 8ευρω είναι το χαμηλότερο ποσό και αφορά το πακέτο – υλικό που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, για να ενισχυθεί η μεγάλη κοινωνική προσφορά της ενορίας στη μαθητιώσα νεολαία του δήμου μας και να ενισχυθεί και ο εθελοντισμός των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου» είπε Ν. Γκρίζης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου Τιμολέων Δρόσος εκτίμησε πως η διοργάνωση θα είναι πετυχημένη τονίζοντας πως «μόνο σε επίπεδο μαραθωνίου υπάρχουν οι παροχές που προσφέρει ο ημιμαραθώνιος Μιχάλης Κούσης». «Και τις προηγούμενες χρονιές προτείναμε να υπάρξει συμμετοχή, όμως φέτος υιοθετήθηκε. Το κόστος αυτό είναι το ελάχιστο και σε σύγκριση με άλλους αγώνες» πρόσθεση.

Αναφορικά με την ημερομηνία του αγώνα που συμπίμπτει με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου ο πρώην Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς Νικόλαος Γαλούνης εξήγησε πως στο συνέδριο του ΣΕΓΑΣ τον περασμένο Δεκέμβρη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε πως 1η Μαρτίου ήταν κενή ημερομηνία για τον ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» και πως ο αγώνας πρέπει να διοργανωθεί τότε. Όμως, όπως ανέφερε στα τέλη Ιανουαρίου ο ΣΕΓΑΣ άλλαξε την ημερομηνία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου (αρχικά είχε οριστεί για τις 22/2) και έτσι οι δυο αγώνες συμπτίπτουν.