“Οι μηχανηματάδες” και ο δήμος Αγρινίου

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” ήταν η απάντηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου όταν ρωτήθηκε από τον τέως αντιδήμαρχο Βλάση Σφυρή σχετικά με το πότε ο δήμος Αγρινίου θα εξοφλήσει τους επαγγελματίες που εκτέλεσαν εργασίες με τον μηχανολογικό τους εξοπλισμό για λογαριασμό του δήμου Αγρινίου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου έδειξε με τη στάση του πως ο δήμος δεν αναγνωρίζει οφειλές που ισχυρίζονται διάφοροι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου ότι υπάρχουν, αφού μίλησε για ισχυρισμούς χωρίς εντολές και παραστατικά… Και το συγκεκριμένο θέμα, έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Παπαναστασίου, φαίνεται να έχει τουλάχιστον “οσμή” παρατυπίας, γι΄αυτό και ο δήμαρχος Αγρινίου είπε ότι θα συζητηθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. “Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες που εάν έχουν δουλέψει ή μη, δεν το γνωρίζουν οι υπηρεσίες. Είναι αυτά που προεκλογικά για τα οποία φωνάζαμε, για τα μηχανήματα που είχε μισθώσει ο δήμος, που είναι απλήρωτα, χωρίς εντολές από τις υπηρεσίες και εμφανίζονται τώρα πολίτες που ζητούν χρήματα από το δήμο για υπηρεσίες που δεν είναι καταγεγραμμένες από την τεχνική υπηρεσία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου. Ακόμη ο δήμαρχος Αγρινίου μίλησε για “απιστοποίητα έργα, με υπερβάσεις προϋπολογισμού στο διπλάσιο και στο τριπλάσιο, με εντολές που δόθηκαν κατά το δοκούν”. Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου κάλεσε τους συγκεκριμένους επαγγελματίες να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο όταν συζητηθεί αναλυτικά το θέμα. “Να έρθουν να μας πουν πως τους ανατέθηκαν αυτές οι εργασίες και θα είναι εδώ η τεχνική υπηρεσία για να μας πει αν γνωρίζει κάτι για αυτή τη διαδικασία” είπε χαρακτηριστικά.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει το θέμα, για το οποίο πλέον έχουν προκύψει πάμπολλα ερωτηματικά. Πως γίνονταν οι αναθέσεις τέτοιων εργασιών; Μήπως με προφορικές εντολές, γιατί κάτι τέτοιο υπονόησε ο Γ. Παπαναστασίου; Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου έχει κάνει τις απαραίτητες εκθέσεις για το αν πράγματι εκτελέστηκαν οι εργασίες αυτές;