Ειδική συνεδρίαση αποφασίστηκε για το Πανεπιστήμιο [HDvideo]

Ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο αποφασίστηκε να γίνει τις επόμενες μέρες στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Κρίθηκε σκόπιμο για να μην “υποβαθμιστεί” το θέμα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση, σημειωτέον ότι ανάλογο αίτημα έχει κατατεθεί και από το “Ανυπότακτο Αγρίνιο”.

Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr τη συζήτηση για το Πανεπιστήμιο

Η συζήτηση του θέματος του Πανεπιστημίου στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ήρθε μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα διφορούμενα μηνύματα από την πλευρά της Πρυτανείας των Πατρών σχετικά με το μέλλον των τμημάτων στο Αγρίνιο. Αρχικά ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ενημέρωσε το Σώματ για τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους εκπροσώπους των φοιτητών και τις πρυτανικές αρχές, αλλά και τη παρέμβαση του δήμου για να λυθεί -όπως και έγινε- το θέμα της σίτισης των φοιτητών. Ο Γ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για έναν ειλικρινή διάλογο με την Πρύτανη και για τις επαφές που θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα με τους φοιτητές και για τα άλλα εκκρεμή ζητήματα του πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Τέλος πρότεινε ειδική συνεδρίαση για το θέμα, ώστε να κληθούν όλοι οι φορείς και να δοθεί έτσι στο θέμα η σημασία που πρέπει.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Παύλος Μοσχολιός εκτίμησε ότι για πρώτη φορά υπάρχει εκπεφρασμένη πρόθεση από την Πρύτανη Πανεπιστημίου να φύγουν οι σχολές από το Αγρίνιο. “Οι αναφορές της πρυτάνεως πως τα τμήματα του Αγρινίου είναι «βάρος» δείχνουν ότι τα οικονομικά προβλήματα του πανεπιστημίου χρησιμοποιούνται ως προφάσεις για μια προαποφασισμένη μεταφορά” ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα αναρωτήθηκε με νόημα για το τι λένε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό που παλιότερα είχαν στηλιτεύσει το “σχέδιο Αθηνά” που κατήργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος. Τέλος εκτίμησε ότι πλέον θα πρέπει να διεκδικηθεί η εκ νέου αυτονόμηση του Πανεπιστημίου. Ο Στ. Καμμένος από την παρατάξη Τραπεζιώτη μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης των τμημάτων με την τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ παραδέχθηκε πως για το θέμα θα πρέπει να εκτιμηθούν και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Ο Τίμος Παπανικολάου από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι υπεύθυνη για τα προβλήματα του πανεπιστημίου είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. “Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές το 2015;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με αποσπασματικές λύσεις. Ο Στ. Μερμίγκης συμφώνησε ότι το θέμα προφανώς αφορά τις κεντρικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Παιδεία. Ακόμη χαρακτήρισε «μνημονιακό “Καλλικράτη” στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» το “Σχέδιο Αθηνά” και υπογράμμισε πως για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει στην φοιτητική μέριμαν αρκεί να αναλογιστεί πως η σίτιση με την προσωρινή λύση που βρέθηκε αντιστοιχεί σε μόλις 1,8 ευρώ ανά φοιτητή και υπό προϋπόθεση να έχουν οι γονείς τους ενημερότητα…

Δ.Π