Απ. Κατσιφάρας : Χάθηκε ο κόσμος μια ώρα να κάτσουμε με την κυβέρνηση και να βρούμε από κοινού μια λύση;

To σκεπτικό με το οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να εκδηλώσει την αντίθεση του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και Δήμων ανέπτυξε σήμερα μιλώντας στον «Αέρας FM 99,5» και τον Δημήτρη Παπαδάκη ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην αυτοδιοίκηση η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων λέγοντας ότι «με αυτό που γίνεται τώρα διαταράσσεται όλο το πρόγραμμα της Περιφέρειας, που έχει νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις». «Θέλουμε διάλογο και συναίνεση. Χάθηκε ο κόσμος μια ώρα να κάτσουμε με την κυβέρνηση και να βρούμε από κοινού μια λύση; Ζητάμε το αυτονόητο. Να δούμε τι θέλει η κυβέρνηση, χωρίς να διαταράξουμε το πρόγραμμα των φορέων μας» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα όσα διαρρέονται από την κυβέρνηση περί «γαλαζοπράσινου» δάκτυλου πίσω από την αντίδραση των αυτοδιοικητικών. «Όταν κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το χαράτσι και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ήταν συμπολιτευτική η στάση μας ; Αντιπολιτευτική ήταν και τότε. Συνέπεια είναι στο θεσμό που υπηρετούμε. Μη βάζουμε λοιπόν σε ένα κάδρο φωτογραφίες που δεν πηγαίνουν. Δεν υπάρχει εμείς και οι απέναντι. Θέλουμε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά η συνεννόηση προϋποθέτει μια ώρα να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, να διασφαλίσουμε τα περιφερειακά προγράμματα, την αυτονομία των θεσμών και η κυβέρνηση να βρει και τα χρήματα» ήταν η απάντησή του.