Εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο με δύο συγκεντρώσεις [HDvideo + pics]

Mε δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην πλατεία Δημοκρατίας το Εργατικό Κέντρο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην πλατεία Παναγοπούλου στο Συντριβάνι το Συντονιστικό των φορέων (νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Β ΕΛΜΕ, Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, Σύλλογος Δασκάλων, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κ.α).

Δυναμικό παρών έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα στην πλατεία Δημοκρατίας. Χαιρετισμούς στην συγκέντρωση απηύθυναν ο Σπ. Κοτοπούλης, περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, ο Ιάσωνας Τσιούνας από τη ΜΑΣ, ο Θύμιος Τόλης από την Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης. Στην ομιλία του ο Μιχάλης Κατσιγιάννης χαρακτήρισε την Εργατική Πρωτομαγιά μέρα μνήμης, αλλά και ευθύνης για το πως ο κάθε εργαζόμενος θα οργανώσει την πάλη του. Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα μνημόνια που έρχονται και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός με τη λυκοσυμμάχια της Ε.Ε, των διεθνών τοκογλύφων και του μεγάλου κεφαλαίου. “Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας συνεχίζεται” είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα τις απολύσεις εργαζομένων στο οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αλλά και στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι απλήρωτοι για εφημερίες, νυκτερινά και αργίες. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου. Ζήτησε τέλος να συνεχιστεί ο αγώνας από το εργατικό κίνημα «για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν», ενώ έκανε λόγο για κυβερνητικό συνδικαλισμό που ευθύνεται για πολλά από τα δεινά των εργαζόμενων στη Ελλάδα.

φωτό από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Δείτε στην webtv του myagrinio.gr βίντεο από το συγκέντρωση

φορείςΜήνυμα διεκδίκησης αλλά και πίστης στην αρχή, πως τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα καταχτιούνται, έδωσαν με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση στην πλατεία Παναγοπούλου. Χαιρετισμούς στους συγκεντρωμένους απηύθυναν από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ο Π. Ζήσογλου, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο Β. Τσιάντας και από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ο Θανάσης Γαλατάς. Στην ομιλία του ο Θ. Γαλατάς εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση γέννησε προσδοκίες για τερματισμό της λιτότητας, αλλά όπως είπε δέχεται «τις ιταμές προκλήσεις των δανειστών, των τοκογλύφων και των εγχώριων συστημικών ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει στους ίδιους αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση είχε πολύ μικρή συμμετοχή.

φωτό από τη συγκέντρωση των φορέων