Δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης των Κέντρων Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία

Εννέα αγροτικοί γιατροί στην Αιτωλοακαρνανία – Προκηρύξεις για δυο επικουρικούς σε Αστακό και Μύτικα
Το Νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος και είχε την ευκαιρία για εκτενή συζήτηση με την διοίκηση, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Από τις επαφές που είχε ο ΥΠΕάρχης, επειδή τέθηκε το θέμα των μετακινήσεων του ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας προς τα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και η αλλαγή του υγειονομικού χάρτη στην περιοχή, προέκυψε ως “είδηση” το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε κάποια Κέντρα Υγείας της περιοχής. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυει σε καμία περίπτωση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr o κ. Γιαννόπουλος είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου ότι “πορευόμαστε με βάση αυτά που έχουμε, βλέποντας και κάνοντας…” κάτι που μεταφράζεται ότι, μέχρι την υλοποίηση των εξαγγελίων της κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού, μοιάζουν μονόδρομος οι μετακινήσεις γιατρών για να μπαλωθούν τα κενά στις δομές υγείας της περιοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει συρρίκνωση των δομών υγείας. Επιπλέον στην πράξη το Υπ. Υγείας δείχνει προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των δομών υγείας στην περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες μέρες προκηρύχθηκαν δυο θέσεις επικουρικών γιατρών για τα Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα, ενώ με βάση τα προσωρινά αποτελέσμα της προκήρυξης του Υπουργείου για τους αγροτικούς γιατρούς πρόκειται να έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία εννέα γιατροί για τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας. Συγκεκριμένα πρόκειται να έρθουν γιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία Πατιόπουλου, Κόνισκας, Εμπεσσού, Σιτόμενων, Αγίου Βλασίου και αντίστοιχα από ένας γιατρός στα Κέντρα Υγείας Βόνιτσας, Αιτωλικού, Αστακού και Χαλκιοπούλων.

Ακόμη όσον αφορά την επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Αγρίνιο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ανέφερε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα υπάρξουν αιφνιαδασμοί με αποφάσεις που δεν θα γνωρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου και χωρίς να υπάρχουν κάθε φορά οι σχετικές εισηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση αυτή η επίσκεψη ΥΠΕάρχη στο νοσοκομείο Αγρινίου ήταν η πρώτη μετά από πέντε χρόνια και οι γιατροί εμφανίζονται αρκετά ικανοποιημένοι από την κίνηση του Γ. Γιαννόπουλου.