Οι απαλλοτριώσεις παραπέμπουν στο νέο ΕΣΠΑ το “Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης”

Στο νέο ΕΣΠΑ παραπέμπεται ουσιαστικά το έργο «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου– Καρπενησίου (κατά τμήματα) – Τμήμα Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης». Το έργο δεν κατάφερε να ξεκινήσει αφού αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, έτσι το Υπ. Υποδομών, σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του ΑγρίνιοCulture.gr, ενέκρινε την παράταση μέχρι το τέλος του 2015 για την εκπόνηση της μελέτης του έργου λόγω της ανάγκης αναπροσαρμογής του φυσικού αντικειμένου του έργου.

χάραξη Αγρίνιο Αγιος ΒλάσηςΜέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για τη βελτίωση τη Ε.Ο. Αγρινίου Καρπενησίου, τμήμα: Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης (χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 7+450), ώστε να αποδοθούν ελεύθερες στον ανάδοχο οι εκτάσεις για την κατασκευή του έργου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα από τους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωθέντων ακινήτων και καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου. Και ούτε έχει συντελεστεί η επίταξη ακινήτων που εγκρίθηκε λόγω των καθυστερήσεων αυτών. Έτσι το έργο, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη μέχρι το τέλος του έτους, παραπέμπεται ουσιαστικά στο νέο ΕΣΠΑ. Σημειωτέον ότι οι απαλλοτριώσεις του συγκεκριμένου έργου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή του Ρουπακιά, όπου θα κατασκευαστεί το πρώτο τμήμα του δρόμου μήκους 7,15 χλμ. που θα παρακάμπτει την Καμαρούλα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου που δημοπρατείται είναι η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7,15 χλμ. περίπου του Οδικού Άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα, μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν. Ο οδικός άξονας θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι. Αναλυτικά περιλαμβάνεται, εκτός από την κατασκευή του οδικού τμήματος, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και η κατασκευή: παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ. περίπου, τεσσάρων γεφυρών, επτά κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών οχετών και λοιπών έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης και πέντε ισόπεδων κόμβων (Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Νέα Αβοράνη Αγρινίου, Καμαρούλας, Αγίου Νικολάου και Σχίνου) με τις κάθετες οδούς που συμβάλουν στους κόμβους.