Η αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου για τα θέματα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου

«ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 15ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ον) Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε γιατί ο Δήμος δεν φρόντισε να ενταχθούν οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας στην περιφερειακή εκδήλωση: «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη», κάτι το οποίο έκαναν οι Δήμοι: Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι δεν το γνώριζε το θέμα αυτών των εκδηλώσεων. Αποτέλεσμα είναι ο Δήμος να απομονώνεται και μέσα απο αυτές τις περιφερειακές εκδηλώσεις που συνδιαργάνωσαν οι Δήμοι και η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

2ον) Προτείναμε να γίνουν ενέργειες ανάλογες με αυτές της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» ώστε να εξοικονομηθούν πόροι προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάδειξη, η σύνδεση, η επικοινωνία, η ενοποίηση και η προσβασιμότητα των αρχαιολογικών τόπων και των μουσείων Αχαΐας και Ηλείας, με του δήμου μας. Εξάλλου οι δηλώσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγγελόπουλου ωθούν στην στήριξη αυτής της πρότασής μας. Όχημα γι αυτές τις ενέργειες προτείναμε να είναι η νεοσυσταθείσα κίνηση πολιτών: «Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου».
Η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι θα «το κοιτάξουν».

3ον) Αναφερθήκαμε για την έκδοση συγκεκριμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου των οποίων το περιεχόμενο είναι σε αντίθεση με όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή δεν γράφονται σύμφωνα με το χρόνο που ορίζει ο κανονισμός και δεν απηχούν όσα ακριβώς υπάρχουν καταγεγραμμένα στα πρακτικά που κρατούνται από εταιρεία που έχει αναλάβει αυτό το έργο.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ον ) Απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου για το έτος 2015.
Μετά την άγονη δεύτερη δημοπρασία για προμήθεια καυσίμων του Δήμου και με όσα ορίζει ο νόμος περί προμηθειών ζητήσαμε να γίνει διερεύνηση των εμπόρων καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου μας, ώστε ο Δήμος να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές τιμές και την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εμπόρων καυσίμων & λιπαντικών.
Τονίσαμε ότι η μη συμμετοχή των εμπόρων καυσίμων & λιπαντικών στη δημοπρασία είχε να κάνει με το ότι, κατά τα λεγόμενά τους, καθυστερούσαν να πληρωθούν. Αυτό που έπρεπε να κάνει η πλειοψηφία, ήταν να τους βεβαιώσει πως δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην πληρωμή τους και όχι όπως έκανε με την συνάντηση επαγγελματιών για μίσθωση μηχανημάτων, που τους πρότειναν να έρθουν σε μεταξύ τους συμφωνία, με αποτέλεσμα κατά την εκτίμησή μας να χαθούν απο τα ταμεία του Δήμου ποσό της τάξης των 20.000,00 € περίπου. Ξεκαθαρίσαμε ότι οι εκλεγμένοι της πλειοψηφίας πρέπει να υπερασπίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και το συμφέρον του Δήμου. Επισημάναμε σε δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας ότι οι εκλεγμένοι έχουν ορκιστεί να εξυπηρετούν το συμφέρον όλων των συμπολιτών μας και όχι το συμφέρον των επιχειρήσεών τους.

2ον) Έκθεση της οικονομικής Επιτροπής για τα έσοδα και έξοδα του Δήμου Θέρμου από 01/01/2015
α. Καταψηφίσαμε τη δαπάνη για τον άμισθο Αντιδήμαρχο, που λόγω της δημοσιοϋπαλληλικής του ιδιότητας είναι έμμισθος, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής απώλεια χρημάτων για το Δήμο.
β. Καταψηφίσαμε τόκους και δικαστικά έξοδα για πληρωμή εργολάβου γιατί στο συμβιβασμό ωφελούνται και οι δυο, (απτό παράδειγμα ο Δήμος Αγρινίου, που σε εξώδικο συμβιβασμό, οι αιτούντες αιρετοί που διεκδικούσαν χρήματα παραιτήθηκαν των τόκων και σε άλλη συνεδρίαση το αποδέχτηκε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αγρινίου). Ο δικός μας λοιπόν δήμος γιατί αναγκάζεται να πληρώσει τόκους; Μήπως δεν έχει ικανή υπεράσπιση;