Μια ιδέα για μας που δεν ξέραμε πόσα δένδρα είχε το Πάρκο

Πριν ενάμιση – δυο χρόνια σε μια από τις πολλές συζητήσεις στο δημοτικό συμβουλίο Αγρινίου για το πάρκο, διαπιστώσαμε με θλίψη ότι ως πόλη δεν ξέραμε πόσα δένδρα έχει το πάρκο. Μια ωραία ιδέα για τη Διαχείριση, Προστασία και Αξιοποίηση του αστικού και περιαστικού πράσινου έρχεται από το ΤΕΙ Ηπείρου.

Το ΤΕΙ Ηπείρου αποτύπωσε σε ψηφιακούς χάρτες όλα τα δέντρα των τεσσάρων μεγάλων δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου!Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε από ερευνητές του ΤΕΙ Ηπείρου με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Κατέγραψε και αποτύπωσε σε ψηφιακούς χάρτες όλα τα δέντρα των τεσσάρων δήμων – πρωτευουσών της Περιφέρειας Ηπείρου: Ιωαννίνων, Αρταίων, Πρεβέζης, Ηγουμενίτσας κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα στην αποτύπωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των νησίδων πρασίνου στο μικροκλίμα της πόλης. Δείτε περισσότερα εδώ http://urbantreemanagement.teiep.gr/

Στο Αγρίνιο τυχαίνει να έχουμε τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Θα μπορούσε ο δήμος, αν ήθελε, να επιδιώξει μια παρόμοια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.