Γιατί ο Μαρκόφσκι έχει ξεχωρίσει!

Ο Μαρκόφσκι, αναμφισβήτητα, είναι το στυλ επιθετικού που αναζητούσαν στο Αγρίνιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η Κέρκυρα υποβιβάστηκε και έτσι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έσπευσαν να τον αποκτήσουν, ωστόσο ποιες είναι οι δουλειές που κάνει ο φορ της ομάδας μέσα στο γήπεδο. To Joinsports αναλύει…

Ο Παναιτωλικός στην μεταγραφική περίοδο του έκανε αρκετές προσθήκες, με σκοπό να επαναφέρει το ρόστερ, ύστερα από τις αποχωρήσεις, στο επίπεδο που ήταν τουλάχιστον πέρυσι, ωστόσο η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Μαρκόφσκι από την Κέρκυρα. Στο στρατόπεδο της ομάδας του Αγρινίου εξέτασαν πολλές περιπτώσεις μέχρι να φτάσουν στον πρώην επιθετικό της ομάδας από το νησί των «Φαιάκων» και γνωρίζουν πολύ καλά, πως αν η Κέρκυρα δεν επαιρνε την άγουσα για την Football League, ο Μαρκόφσκι δύσκολα θα έρχονταν στο Αγρίνιο, όχι γιατί ο Παναιτωλικός σαν ποδοσφαιρικό μέγεθος δεν κάλυπτε τον ποδοσφαιριστή, αλλά γιατί η Κέρκυρα θα ήταν απίθανο να τον παραχωρήσει σε κάποια άλλη ομάδα, μιας και ήταν η κολόνα της επιθετικής γραμμής της νησιώτικης ομάδας. Εν τέλει η Κέρκυρα υποβιβάστηκε, ο Μαρκόφσκι, έγινε μόνιμος κάτοικος Αγρινίου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το πιο σημαντικό για το τεχνικό επιτελείου του Παναιτωλικού είναι οι δουλειές που κάνει ο Μαρκόφσκι μέσα στο γήπεδο. Η πρώτη είναι ότι βρίσκεται πάντα μέσα στις φάσεις. Οι συμπαίκτες του τον αναζητούν στην τελική πάσα και εκείνος κυνηγάει όλες τις μπαλιές, προκειμένου να τις μετουσιώσει σε γκολ, ή έστω να κερδίσει κάποιο κόρνερ, ή κάποιο φάουλ, που θα φέρει τον… κόσμο του Παναιτωλικού μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Μια ακόμη δουλειά που κάνει ο Μαρκόφσκι είναι ότι μαρκάρει, γυρίζει πίσω τρέχει, πιέζει δεν είναι ένας αδιάφορος αμυντικά επιθετικός. Γενικώς είναι αυτό που θέλει ο Πόντες, είναι η φιλοσοφία που θέλει να βάλει στην ομάδα, όταν δεν έχει την κατοχή της μπάλας, δηλαδή η αμυντική γραμμή να ανεβαίνει ψηλά και οι επιθετικοί να πιέζουν στην πρώτη πάσα των αντιπάλων, προκειμένου να ανακτούν όσο πιο γρήγορα γίνεται την κατοχή της μπάλας. Βέβαια, στα δύο πρώτα παιχνίδια, αυτή η φιλοσοφία δεν βγήκε στο 100% μιας και η αμυντική γραμμή ήταν περισσότερο ψηλά από ότι θα έπρεπε. Αλλά αυτά με τον καιρό βελτιώνονται.

Πάντως, ο Μαρκόφσκι, είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει σε αυτές τις δύο πρώτες στροφές του πρωταθλήματος και αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του Παναιτωλικού.

πηγή : joinsports.gr