Δυναμικό το συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στον Κουβαρά [pics]

αγρότες (2)Mε τη δυναμική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγρινίου και του Ξηρομέρου πραγματοποίηθηκε σήμερα στον κόμβο του Κουβαρά στην εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι του νομού.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση προχώρησαν σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου Κουβαρά, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που έχει το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο αγροτικό εισόδημα, με αύξηση της φορολόγησης, τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο κλπ.

αγρότες (3)Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου μεταξύ άλλων είναι :
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.
Κατάργηση του σχέδιου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.

αγρότες (1)