Αιτωλοακαρνανία : Ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Δήμο

Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης στην ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε σήμερα στην Πάτρα ο Γ.Γ. του Υπουγείου Δημόσιας Τάξης
Στην Πάτρα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρης Αναγνωστάκης, προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Στη συνάντηση πήραν μέρος βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο αντιστράτηγοι του Σώματος, ο Επιτελάρχης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ένστολων αξιωματικών και αστυνομικών.

Στόχος του Υπουργείου, όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης, είναι σε κάθε καλλικρατικό δήμο να υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα που θα καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την σημερινή ανακοίνωση των προτάσεων θα γίνει διαβούλευση προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης.

Στην ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, αν τελικά υπερισχύσει το δόγμα “ένα αστυνομικό τμήμα ανά δήμο”, φαίνεται ότι οδεύουν προς κατάργηση – συγχώνευση όλα τα μικρά περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό του Αγίου Βλασίου, της Γαβαλούς, της Κατούνας, του Αιτωλικού και του Εμπεσού. Νεότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο τελευταία τμήματα λένε πως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να διατηρηθούν, λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων για το Α.Τ Εμπεσού (μεγάλες αποστάσεις στον ορεινό όγκο) και λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας στην περιοχή του Αιτωλικού. Όλα αυτά θα φανούν μέσα από τη διαβούλευση και της αντιδράσεις που αναμένεται να ενταθούν.