Καταγγελία για το δρόμο από Χούνη προς Σκιαδέϊκα

Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά. Ένα απ αυτά είναι όχι μόνο το οδικό δίκτυο που συνδέει το κέντρο του Δήμου με την περιοχή μας αλλά και το εσωτερικό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά με τους οικισμούς. Με αυτή την επιστολή ο Θωμάς Μαντζαφίνης από την Χούνη καταγράφει διαμαρτύρεται και καταγγέλλει πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο. To parakampylia news καταγράφει και κοινοποιεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς αυτή την επιστολή με την ευχή να βρει ευήκοα ώτα..

Καλησπέρα πέρσι το καλοκαίρι τράβηξα ένα βίντεο με τον χωματόδρομο που συνδέει την Χούνη με τον οικισμό Σκιαδέϊκα. Όταν έγινε η λήψη ο δρόμος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση γι’αυτό και η μικρή διάρκεια του βίντεο. Για να μπω στο ψητό. Ο δρόμος είναι σε ανεκτά καλή κατάσταση τους καλοκαιρινούς μήνες όταν δεν έχει πολλές βροχές, οπότε και ο δρόμος δεν διαβρώνεται από τα νεροφαγώματα. Από τα μέσα Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο που ξεκινάνε οι μεσημεριανές ορογραφικές καταιγίδες (καταιγίδες που συναντώνται στα βουνά) και που είναι έντονες λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, έχουν σαν αποτέλεσμα οι καταιγίδες να είναι έντονες και να πέφτουν μεγάλες ποσότητες βροχής σε λίγη μόνο ώρα, με αποτέλεσμα το νερό που πέφτει να μην προλαβαίνει να απορροφηθεί από το έδαφος και να ρέει στον δρόμο, με μοναδικό αποτέλεσμα την δημιουργία νεροφαγωμάτων κατά μήκος και παράλληλα του δρόμου και να βγαίνουν διάφορες πέτρες φυτεμένες. Όλο αυτό συντελεί την γρήγορη φθορά των ελαστικών, αμορτισέρ, αυξημένη κατανάλωση, σπασμένα κάρτερ, σπασμένα ημιαξόνια και ακρόμπαρα, κ.α. στα αυτοκίνητα (είτε Ι.Χ, είτε αγροτικά οχήματα). Τον χειμώνα όπως είναι γνωστό έχουμε εντονότερα φαινόμενα καιρικά και με διάρκεια και φυσικά τον τοπικό μηχανισμό απών, γιατί ο δρόμος σε πολλά σημεία διαλύεται και δεν περνάει εύκολα ούτε η απορριματοφόρα του δήμου για την συλλογή των σκουπιδιών στους οικισμούς: Ριό, Κατσαραίϊκα, Σκιαδέϊκα. Σε ακραίες περιπτώσεις δεν μπορεί να προσεγγίσει εύκολα και όχημα της ΔΕΗ για να επιδιορθώσει βλάβες στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω κεραυνών που πέφτουν στο δίκτυο.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται επίσης και από τους λαθροκυνηγούς, λαθροϋλοτόμους που ανεβαίνουν με σχετικά υψηλές ταχύτητες με τα τετρακίνητα οχήματα τους και ο δρόμος φθείρεται ποιό γρήγορα.
Ειδικά από το 2009 μέχρι τώρα ο δρόμος είναι στο έλεος με ότι συνεπάγεται για τους μόνιμους και τους γηραιότερους κατοίκους του οικισμού Σκιαδέϊκα της πρώην Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων, νυν Αγρινίου. Να υπενθυμίσω ότι η διανυόμενη απόσταση του χωματόδρομου που ξεκινάει από τον οικισμό Μπισδουνέϊκα-Χούνης μέχρι τα Σκιαδέϊκα είναι μόνο 4 χλμ. και όπως φαίνεται από το βίντεο διαρκεί τουλάχιστον 11 λεπτά!!

Με εκτίμηση
Θωμάς Μαντζαφίνης

πηγή : parakampylianews.blogspot.de