Κι είμαστε ακόμη στην αρχή

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Βρε τη Γεροβασίλη… Θα μου πεις, δεν έχει δικαίωμα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος να διασκεδάσει, όπως η ίδια θέλει; Προφανώς και το έχει το δικαίωμα, προφανώς και δεν κρίνεται για τα ζεμπέκικά της, προφανώς ως πολιτικός κρίνεται πρωτίστως για την πολιτική που εκφράζει και εφαρμόζει αυτή και η κυβέρνησή της.

Όμως για μισό λεπτό, οι Συριζαίοι δεν είναι αυτοί που θέλησαν να δώσουν πολιτικό στίγμα με το να μην φοράνε γραβάτες; Ο Πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που είπε θα φορέσει γραβάτα, όταν βγει η Ελλάδα από την κρίση; Ποιοι μίλησαν στην Ελλάδα για ανθρωπιστική κρίση; Δεν ήταν οι δεξιοί, οι αριστεροί ήταν! Ποιοι είπαν πως έχουν το ηθικό πλεονέκτημα; Οι αριστεροί ήταν! Δεν είναι λοιπόν και τόσο ανεκτό από την κοινωνία να τα σπάει στα μπουζούκια η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, τη στιγμή που όλα όσα έλεγε η Αριστερά επί πέντε χρόνια αποδείχθηκαν ψέματα, όταν έλεγαν ότι θα δώσουν πίσω τη 13η σύνταξη και τελικά φέρανε νέες μειώσεις, νέο μνηνόνιο, νέα λιτότητα, capital controls και η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζεται με πρώτη φορά Αριστερά. Αν υπήρχε λίγο φιλότιμο η κάθε Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χορεύε στα μπουζούκια τόσο απροκάλυπτα.

Το “σεμνά και ταπεινά” που αθέτησε ο Καραμανλής, θα ήταν θεωρητικά εύκολο να το κάνουν πράξη οι… ευαίσθητοι αριστεροί. Η εξουσία όμως φθείρει, διαφθείρει και ζαλίζει… Η Γεροβασίλη με τα ζεμπέκικά της, αναβιώνει τα “πολιτιστικά κέντρα” του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ο Φλαμπουράρης με την εταιρειούλα του παρά το ασυμβίβαστο, ο Κατρούγκαλος με την προμηθειούλα του 12% για τις επαναπροσλήψεις, ο Σταθάκης που ξεχνάει να δηλώσει τα εκατομμύρια, ο Μητρόπουλος με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, η Βαλαβάνη που έβγαλε πριν τα capital controls τα λεφτά της μάνας της, ο Τσουκαλάς με την εφαπαξάρα του και όλοι τους που διόρισαν για συμβούλους τους τα σόγια, τις ανιψιές και τους συμβίους/βίες τους.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε μόνο μερικούς μήνες Αριστερά… Και αρκετό δρόμο μέχρι την αναβίωση του όλου ΠΑΣΟΚ. Αν σε κάποιους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ έχει απομείνει λίγο φιλότιμο, ας θυμηθούν ότι και το ΠΑΣΟΚ από το ΓΑΠ, το Τσοχαντζόπουλο, μέχρι και το τελευταίο πρόεδρο τοπικής ζεμπέκικα χόρευε επί 20 χρόνια… και κατέληξε εδώ που κατέληξε…