Εντατικοί έλεγχοι από το τμήμα Εμπορίου Αγρινίου την περίοδο του Πάσχα

Το χρονικό διάστημα από 22/4/2016 έως και 30/4/2016 πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Εμπορίου Αγρινίου έλεγχοι (τακτικοί και έκτακτοι) που σκοπό είχαν την παρακολούθηση της εφαρμογής του Αγορανομικού Κώδικα, και των λοιπών διατάξεων που καθορίζουν την λειτουργία της αγοράς, στοχεύουν στην προστασία των καταναλωτών και στην διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Οι έλεγχοι που έγιναν από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου σε διάφορες Επιχειρήσεις & καταστήματα σε όλο τον νομό Αιτ/νίας στο διάστημα των Εορτών του Πάσχα εστιάστηκαν περισσότερο :
1. Στην πάταξη του παραεμπορίου, 8 έλεγχοι, σε συνεργασία με το Α.Τ. Αγρινίου, δεσμεύτηκαν ή κατασχέθηκαν 603 τμχ διαφόρων ειδών<< αθλητικά παπούτσια, μικροαντικείμενα, εργαλεία, κλπ >> Επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.
2. Στην προστασία των καταναλωτών από μη κανονικά αλκοολούχα ποτά .
Έγιναν 8 δειγματοληψίες από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αναμένονται τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
3. Πραγματοποιήθηκαν 21 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων για την σωστή λειτουργία του συστήματος εισροών εκροών και 4 έλεγχοι σε μικτά πρατήρια (υγρών καυσίμων και υγραερίου) κατά μήκος των Εθνικών Οδών του Νομού.
4. Πραγματοποιήθηκαν 45 έλεγχοι σε κρεοπωλεία σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
5. Πραγματοποιήθηκαν 3 έλεγχοι σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων για την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης 4177/2013-ΔΙΕΠΠΥ Α2-718/31-7-2014 (καθορισμός ανώτατων τιμών πώλησης για συγκεκριμένα προϊόντα) .
6. Πραγματοποιήθηκαν 79 έλεγχοι σε παραγωγούς και εμπόρους στις Λαϊκές Αγορές του Νομού.
7.Πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι, σε εμπορικά καταστήματα πώλησης ειδών ένδυσης- υπόδησης προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή των διατάξεων περί προσφορών και λοιπών αγορανομικών διατάξεων.
8.Πραγματοποιήθηκαν 72 έλεγχοι σε Σούπερ Μάρκετ, Μίνι Μάρκετ, παντοπωλεία, οπωροπωλεία , αρτοποιεία, πρατήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία, κλπ, για την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης 4177/2013-ΔΙΕΠΠΥ Α2-718/31-7-2014 και του Ν. 4235/2014, σε συνεργασία με την Δ/νση Υγείας-Υγιεινής.

Διαπιστώθηκαν τρείς παραβάσεις και συντάχθηκαν οι αντίστοιχες εκθέσεις ελέγχου ώστε να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.