“Αλλότρια και επικίνδυνα παιχνίδια της δημοτικής αρχής” καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του δήμου Μεσολογγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτ/νίας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στις μετακινήσεις συναδέλφων Προϊσταμένων του δήμου, από τις Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες του, η οποίες γίνονται με κριτήρια αλλότρια και σε καμία περίπτωση ορθολογικά ως προς την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών. Για παράδειγμα, ένας από τους μετακινούμενους είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος πληρώνει την συμμετοχή του στις εκλογές και την ανάδειξή του στο προεδρείο του σωματείου, και δεν είναι η πρώτη φορά και μόνο αυτός.

Για τις μετακινήσεις αυτές δεν έχει τηρηθεί η ορθή διαδικασία, τόσο όσον αφορά στην διοικητική πρακτική (π.χ. οι αρμόδιοι διευθυντές αγνοούσαν τις μετακινήσεις, όπως τη μετακίνηση της Γενικής Γραμματέως του σωματείου, επίσης η μετακίνηση του προέδρου γίνεται σε τμήμα στο οποίο δεν προβλέπεται η τοποθέτηση του από τον Ο.Ε.Υ., κ.λ.π.), αλλά όσον αφορά και στην πρακτική λειτουργία των υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα μετακινούνται προϊστάμενοι σε τμήματα που δεν έχουν καθόλου εμπειρία ή εξειδίκευση, «υποβαθμίζονται» τμήματα που μέχρι τώρα λειτουργούσαν με πολύ καλά απτά αποτελέσματα, τα περισσότερα τουλάχιστον, και δημιουργούνται προβλήματα στην συνολική λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, χωρίς καμία λογική που να εξηγείται από την διοικητική πρακτική (management – άγνωστη λέξη στην διοίκηση) ή τουλάχιστον με βάση κάποιο υπηρεσιακό ολίσθημα των μετακινούμενων.

Η απόφαση για την μετακίνηση αυτή, που στερείται νομιμότητας και λογικής από κάθε άποψη, έλαβε χώρα πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επαγγελματική και ηθική ακεραιότητα των μετακινούμενων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν άλλου είδους αλλότρια και επικίνδυνα παιχνίδια. Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση αυτή και να αφεθούν οι υπηρεσίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και έξω από κάθε είδους παιχνίδια.

Εκ του διοικητικού Συμβουλίου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΥΔΗ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ