Θετικές ειδήσεις για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Παραμένουν αρκετά προβλήματα
Κατά την πρόσφατη, στις 22/7 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, εγκρίθηκε, μεταξύ των άλλων, η διενέργεια διαγωνισμού για την ανακατασκευή και υποστύλωση της ράμπας εισόδου στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Επίσης το προσεχές διάστημα αναλαμβάνει εργασία το λοιπό επικουρικό προσωπικό για ένα (1) χρόνο, δηλαδή δύο (2) ΔΕ Χειριστές – Εμφανιστές μηχανημάτων, και ένας (1) ΤΕ Ραδιολογίας – Τεχνολογίας.
Τέλος προκηρύχθηκε μία νέα θέση επικουρικού ιατρού βιοπαθολόγου, για δύο (2) χρόνια και επαναπροκηρύσσεται η μία θέση επικουρικού ιατρού παθολόγου για δύο (2) χρόνια. Επιπροσθέτως επέστρεψαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου οι δύο (2) υπάλληλοι που είχαν αποσπαστεί στο Αγρίνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ.

Άμεση ανάγκη πλήρωσης των περιφερειακών ιατρείων Ευηνοχωρίου και Αγίου Θωμά
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας Π. Παπαδόπουλος κάνει λόγο για “επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Ευηνοχωρίου μετά την παραίτηση της ιατρού που υπηρετούσε εκεί, είτε από τον δεύτερο ιατρό που έχει αποσπαστεί και ανήκει οργανικά στη δύναμη του ιατρείου, είτε από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού όπου εντάσσεται το Περιφερειακό Ιατρείο Ευηνοχωρίου. Με δεδομένο ότι η περιοχή εξυπηρετεί 3.000 άτομα, θεωρούμε ότι η αρμόδια 6η ΥΠΕ πρέπει να ενεργήσει άμεσα.Τέλος, όσον αφορά την εξυπηρέτηση του ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά, φρονούμε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, σύμφωνα με τις προτάσεις και τα σχετικά έγγραφα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας προς την 6η ΥΠΕ”.