Διαχειριστική μελέτη για το Πάρκο

Σύμφωνα με την Απόφαση με αριθμό 133384/6587, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2828 Β’ της 23 Δεκεμβρίου 2015 και αναφέρεται στις Προδιαγραφές Σύνταξης των Μελετών Διαχείρισης Πάρκων και Αλσών καθίσταται πλέον νομοθετικά αδύνατη η οποιαδήποτε εργασία ακόμη και βασικής συντήρησης του υφιστάμενου φυτικού κεφαλαίου χωρίς την σύνταξη και έγκριση Ειδικής Διαχειριστικής Μελέτης για το Πάρκο.

Κάτω από αυτό το πλαίσιο και από τη στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου δεν διαθέτουν το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την σύνταξη της εξειδικευμένης Διαχειριστικής Μελέτης (Δασολόγους, Περιβαλλοντολόγους, Αρχιτέκτονες Τοπίου κλπ) αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου να ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης ειδικής διαχειριστικής μελέτης για την νέα ανάπλαση/αποκατάσταση του Δημοτικού Πάρκου του Αγρινίου, μετά την αποτυχημένη ανάπλαση που επιχείρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Μάλιστα η άμεση εκπόνηση της μελέτης θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο Αγρινίου να προχωρήσει στην δημοπράτηση και έναρξη των έργων εντός του φθινοπώρου του 2016.

H Διαχειριστική Μελέτη θα περιλαμβάνει τις εξής μελέτες : Τοπογραφική, Φυτοτεχνική, Ειδική Αρχιτεκτονική Μελέτη Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου Πάρκου, Περιβαλλοντική, Σχέδιο & Φάκελο Ασφάλειας & Υγείας ΦΑΥ – ΣΑΥ, Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ανάθεσης της μελέτης με διαπραγμάτευση θα γίνει με βάσει την περίπτωση του εδαφίου γ της παρ. 2 του άρθρου 10 του Ν.3316/2005 και αυτό γιατί υπάρχει πίεση χρόνου ώστε να ετοιμαστούν οι μελετές και να ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.