Σφαγεία Κατούνας : Ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής της Κατούνας τα τελευταία έξι περίπου χρόνια, οπότε και το δημοτικό σφαγείο Κατούνας ανέστειλλε τη λειτουργία του επειδή δεν πληρούσε τις απαιτούμενες αυστηρές προδιαγραφές. Τα σφαγεία της Κατούνας κάλυπταν μια περιοχή άγονη, ημιορεινή, με πολύ αναπτυγμένη κτηνοτροφία, όπου ο αριθμός των ζώων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Με αποτέλεσμα εκατοντάδες οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να υπομένουν δυσβάστακτα κόστη πηγαίνοντας στα ιδιωτικά σφαγεία του Αγρινίου ή αλλού.

Η επαναλειτουργία τους όμως έρχεται ένα βήμα πιο κοντά, αφού έλαβαν τη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η μονάδα των ∆ημοτικών Σφαγείων Μεδεώνος στη θέση «Κακαβούνα ή Κούτσου» του ∆ήμου Ακτίου – Βόνιτσας (σφαγείο βοοειδών – χοιρινών – αιγοπροβάτων) θα έχει δυναμικότητα 8 τόνους Ζώντος Βάρους/ημέρα λειτουργίας που αντιστοιχεί σε 1.200 τόνους/έτος ή 800 τόνους κρέατος ετησίως.

Προϋπόθεση βέβαια για την επαναλειτουργία των σφαγείων της Κατούνας είναι η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Κατούνας…