Tα πράγματα σε ρεαλιστική βάση…

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός στην απάντηση που έστειλε στο ΑγρίνιοCulture.gr μας αναφέρει πολλά πράγματα με τα οποία συμφωνούμε. Είναι φυσικά στο χέρι του ΓΓΑ, αφού η περιοχή μας είναι επί 30 χρόνια ενδέκατη στις 13 περιφέρειες στις αθλητικές υποδομές ανά κάτοικο, άρα αδικημένη, να αποκαταστήσει στο μέτρο του δυνατού αυτή την αδικία. Πεδίο δόξης λαμπρόν και αν τα καταφέρει θα έχει τα εύσημα όλων.

Στο επίμαχο δημοσίευμά μας δεν τον επικρίναμε για το γεγονός ότι η ΓΓΑ θα χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις στο “Παπαχαραλάμπειο” Ναυπάκτου. “Κανείς φυσικά δεν μπορεί να πει ότι κακώς γίνονται τα έργα στο Παπαχαραλάμπειο, που είναι εξάλλου και εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου” γράψαμε συγκεκριμένα. Η ΓΓΑ όμως χρηματοδοτεί ένα ακόμη έργο στη Ναύπακτο: την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου με 100.000€. Μας αναφέρει ο κ. Συναδινός το γιατί επέλεξε ένα ακόμη έργο στη Ναύπακτο. Οι αναγνώστες μας προφανώς θα κρίνουν την αιτιολογία του. Εμείς όμως αν ήμασταν στη θέση του ΓΓΑ, από τη στιγμή που καλώς προτάχθηκε το “Παπαχαραλάμπειο” για τη Ναύπακτο, θα προκρίναμε όχι ένα επιπλέον έργο στην Ναύπακτο, αλλά ένα άλλο έργο είτε στο Αγρίνιο, είτε στο Μεσολόγγι, είτε στην Αμφιλοχία, είτε στη Βόνιτσα.

Το θέμα όμως είναι με τη ΓΓΑ Αθλητισμού και το Αγρίνιο είναι απλό. Ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να χρηματαδοτήσει η ΓΓΑ την ανακατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο ΓΓΑ μας λέει στην απάντησή του ότι “από την σημερινή κυβέρνηση υπάρχει η πολιτική βούληση να το εκσυγχρονίσει, εφόσον υπάρξει συνεργασία και σχετική μελέτη από την δημοτική αρχή σε ρεαλιστική βάση”. Ο κ. Συναδινός πρέπει βέβαια να μας εξηγήσει τι σημαίνει ρεαλιστική βάση… Εμείς βέβαια ξέρουμε τι σημαίνει ρεαλιστική βάση, γιατί ήμασταν παρόντες όταν στο δημαρχείο Αγρινίου ο ΓΓΑ έλεγε στον δήμαρχο ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει μικρά έργα της τάξης των 20,30 50 χιλιάδων ευρώ (δείτε το βίντεο που παραθέτουμε)…

Τα πράγματα είναι απλά : το έργο η δημοτική αρχή Αγρινίου το έχει υπολογίσει σε 550.000 ευρώ κόστος. Έχει η ΓΓΑ να διαθέσει τόσα χρήματα; Μπορεί να διαθέσει μέρος του ποσού; Ήρθε σε επαφή η ΓΓΑ με το δήμο Αγρινίου και ο δήμος της έκλεισε την πόρτα; Αν έγινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε ο ΓΓΑ να το αναφέρει στην απάντησή του στο ΑγρίνιοCulture.gr. Προφανώς όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο!

Σημειωτέον ότι η τριτοκοσμική κατάσταση του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου, που διαπίστωσε από κοντά ο κ. Συναδινός όταν ήρθε στο Αγρίνιο, δεν είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, γιατί το γήπεδο αυτό ήταν ανέκαθεν δημοτικό και δεν ανήκε ποτέ στην ευθύνη της ΓΓΑ. Όμως το γήπεδο αυτό, το παρατημένο από τους πρώην δημάρχους Μοσχολιό και Σώκο (αμφότεροι από το ΠΑΣΟΚ), από το χώρο των οποίων ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εδώ στο Αγρίνιο ψαρεύει ψήφους και δεν αναδεικνύει τις ευθύνες τους, επιχειρεί πια να το ανακατασκευάσει ένας δήμαρχος προερχόμενος από τη ΝΔ, έτσι προέκυψε και το επιχειρήμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ “θέλει η ΓΓΑ να χρηματοδότησει το έργο”… Ένα επιχείρημα που προέκυψε όταν η δημοτική αρχή ψήφισε το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και όχι νωρίτερα… Καλοδεχούμενη η όποια συνδρομή από την ΓΓΑ και υπάρχουν ένα σωρό ανάγκες να χρηματοδοτήσει. Ας χρηματοδοτήσει, αν μπορεί, το πρώην Εθνικό Στάδιο της Μακρυνείας στις Παπαδάτες…

Όσον αφορά το κλειστό της Αερογέφυρας, πριν το αναφέρει στην απάντησή του ο ΓΓΑ, εμείς στην αρχική μας δημοσίευση αναφέραμε την πίστωση των 110.000ευρώ. Όμως θα πρέπει να θυμηθεί ο ΓΓΑ πως όταν ήρθε στο Αγρίνιο μας είπε ότι στο τέλος του καλοκαιριού το κλειστό θα τελειώσει… Σήμερα βρίσκομαστε στις παραμονές των Χριστουγέννων και δεν έχει τελειώσει. Φυσικά μετά από τόση καθυστέρηση δεκαετιών, μια καθυστέρηση μερικών μηνών δεν είναι πρόβλημα. Ας δώσει λοιπόν το βάρος της η ΓΓΑ να τελειώσει το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να το παραλάβει να το αποδώσει στο δήμο, μήπως και προλάβουν οι σύλλογοι της πόλης να το χρησιμοποιήσουν από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Δ.Π