Συνέργειες με συνέργειες έχουν προφανώς διαφορά

Δεν είναι άστοχο το σχόλιο του Παύλου Μοσχολιού στο facebook σχετικά με τις “συνέργειες” του Δήμου Αγρινίου με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης.

Έγραψε λοιπόν : “Στην συζήτηση για τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, που έγινε μετά από ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5/12/2016, απαντά ο Δήμαρχος (διαβάζω από τα πρακτικά):«Η Δημοτική Αρχή κάνει μεγάλη προσπάθεια, προσπαθούμε να κάνουμε συνέργειες με το Πανεπιστήμιο. Εμείς είμαστε αυτοί που πάμε, καθαρίζουμε τους κήπους, περιποιούμαστε το πράσινο, πολλές φορές καθαρίζουμε τους χώρους, κάναμε επέκταση στα εργαστήρια».
Αυτές τις «συνέργειες» πιστεύει ο Δήμαρχος ότι πρέπει να έχει ένας Δήμος με το Πανεπιστήμιο της Πόλης του!!!”

Μήπως όμως μπορεί να μας θυμίσει ποιες ήταν οι “συνέργειες” επί δικής του θητείας; Γιατί όταν οι καθηγητές έλεγαν ότι «Διοικούσα Επιτροπή δυστυχώς δεν υπάρχει, δεν έχουμε συνεδριάσει ποτέ μαζί τους, δεν έχουμε συζητήσει ποτέ μαζί τους εδώ και 3,5χρόνια…», εμείς θυμόμαστε να στηρίζει τον τότε πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, του αυτόνομου στα χαρτιά Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, Δ. Σερπάνο… Τον θυμόμαστε ακόμη το 2011 να συμμετέχει σε συσκέψεις με τον γραμματέα του Υπουργείου και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να μην επιλύεται κανένα θέμα… Τον θυμόμαστε ακόμη με το “σχέδιο Αθηνά” να υπερασπίζεται στην πλατεία του Αγρινίου το ανεδαφικό αίτημα για αυτόνομο πανεπιστήμιο, λες και αυτό ήταν το ζητούμενο για τα τμήματα και τη βιωσιμότητά τους και όχι το αν έχουν το απαρραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, επαγγελματικά δικαιώματα τα πτυχία κτλ. Εκτός πια και αν εννοεί “συνέργεια” ότι γεγονός ότι έβαλε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του «ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων (ΔΕΑΠΤ) να φτιάξουν ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγρινίου. Τουριστική προβολή από τη… Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων, αυτή ήταν η “συνέργεια” του Π. Μοσχολιού…