Μη μασάτε στους τακτικισμούς του πελατειακού κράτους

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, παραιτήθηκαν τελικά οι… “Ωνάσηδες” του ΑΔΜΗΕ. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ το μήνα! Και μάλιστα, με αναδρομική ισχύ! Έτσι έλαβαν περί τα 200.000 με 250.000 ευρώ ως αναδρομικές αμοιβές ενός έτους.

Μην κάνετε όμως το λάθος να ικανοποιηθείτε από την εξέλιξη αυτή. Ούτε να σας παραμυθιάσει το γεγονός ότι δευσμεύθηκαν οι παραιτηθέντες να επιστρέψουν τα ποσά που τους καταβλήθηκαν, τουλάχιστον αν δεν δείτε την απόδειξη κατάθεσης – επιστροφής των χρημάτων… Μια κίνηση τακτικής είναι του πελατειακού κράτους στην προσπάθειά του να επιβιώσει και τίποτα περισσότερο. Αυτό το οθωμανικού τύπου καθεστώς, όπου μια χούφτα οικογένειες της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ μαζί με τους ευνοούμενους τους νέμονται χάρις τη διαφθορά και την αναξιοκρατία νέμονται τον πλούτο της χώρας, δίνει στα επτά χρόνια των μνηνονίων έναν επιτυχημένο αγώνα για να παραμείνει στη ζωή.

Η ελίτ της χώρας συνεχίζει να διατηρεί όλα της τα προνόμια. Τα κυβερνητικά αεροσκάφη, που εσχάτως αποτελούν θέμα συζήτησης, υφίστανται ακόμη. Οι υπουργικές λιμουζίνες επίσης. Οι στρατοί των μετακλητών επίσης. Οι κομματικοί μανδαρίνοι παραμένουν ταμπουρωμένοι στους δημόσιους οργανισμούς του χρεοκοπημένου κράτους. Για να συνεχίζουν να υφίστανται όλα αυτά θυσιάζεται ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, θυσιάζονται οι άξιοι, θυσιάζεται η υγιής επιχειρηματικότητα, θυσιάζονται οι νέοι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, θυσιάζεται εν τέλει το μέλλον της χώρας. Η Κολομβία των Βαλκανίων δεν πρόκειται να μετασχηματιστεί. Όσο το αδηφάγο πελατειακό κράτος επιβιώνει, τόσο η χώρα αυτή θα οδεύει προς τον αφανισμό!