Αντιπαράθεση στο Θέρμο για το έργο του νέου Λυκείου που θα έπρεπε να ενώνει

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του δημάρχου Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου Θ. Κασόλα, με αφορμή τα σχόλιά του για το έργο της κατασκευής του νέου Λυκείου Θέρμου και τον χαρακτηρισμό του έργου ως μη βιώσιμο. “Αποκάλυψε έτσι, για μία ακόμη φορά, το πρόσωπό του” σχολιάζει η παράταξη «Δύναμη Συνεργασίας» και προσθέτει πως “υπονομεύει ευθέως την ανάγκη κατασκευής νέου διδακτηρίου για τους μαθητές μας που βρίσκονται στα λυόμενα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Αποτελεί πάγια τακτική, όταν παρευρισκόμαστε ως πολιτικά πρόσωπα, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία, σε εκδηλώσεις πατριδοτοπικών συλλόγων του Δήμου μας, να κυριαρχεί η ενότητα , η ευγένεια και η ένωση των δυνάμεων για το καλό όλων των συμπολιτών μας.
Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι χθες, όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου κ. Θεόδωρος Κασόλας, χαρακτήρισε, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Θερμίων της Αθήνας, ως μη βιώσιμο το έργο της κατασκευής του νέου Λυκείου Θέρμου.
Αποκάλυψε έτσι, για μία ακόμη φορά, το πρόσωπό του, το οποίο εξάλλου προβάλλει μέσα από τις καθημερινές του ενέργειες με επιστολές, αναφορές και τοποθετήσεις σε βάρος των έργων που πρόκειται να γίνουν στον Δήμο μας.
Υπονομεύει ευθέως την ανάγκη κατασκευής νέου διδακτηρίου για τους μαθητές μας που βρίσκονται στα λυόμενα, προσβάλλοντας τη θέση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενέταξε το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και το χρηματοδότησε με το ποσό των 3.450.000 ευρώ, την πρώην δημοτική αρχή που αγόρασε οικόπεδο οκτώ (8) στρεμμάτων για την ανέγερση του Λυκείου, αλλά και την τωρινή δημοτική αρχή που διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Με την πρωτοφανή αυτή ενέργειά του, η οποία αποδοκιμάστηκε από τον πρόεδρο της συνέλευσης του Συλλόγου, αφού τον κάλεσε για εξηγήσεις, αποκαλύπτει επιπλέον τον λόγο που απείχε από την ψήφιση έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το παραπάνω έργο στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ευχόμαστε οι ενέργειές του αυτές να μη βρουν μιμητές, γιατί σκοπός του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι να υπονομεύει καθημερινά και με σχέδιο την εκτέλεση έργων στον Δήμο Θέρμου προς όφελος των πολιτών. Άλλωστε, για μικροπολιτική του εκμετάλλευση προτιμάει να μένουν οι μαθητές του Λυκείου στα λυόμενα ή η συγκεκριμένη σχολική μονάδα να συγχωνευθεί με άλλες εκτός Δήμου Θέρμου, αρκεί να μη γίνει το έργο κατά τη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας. Κρίμα…