Στο δημοτικό συμβούλιο το “τρίτο ημίχρονο” του Ημιμαραθωνίου “Μ.Κούσης”

Το τρίτο ημίχρονο του 10ου Ημιμαραθωνίου “Μιχάλης Κούσης” διεξήχθη σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Ο πρώην δήμαρχος Π.Μοσχολιός έκανε λόγο για υποβάθμιση του αγώνα που καθιερώθηκε στη θητεία του λέγοντας πως συμμετείχαν στη διοργάνωση λιγότεροι αθλητές από κάθε άλλη χρονιά (190 συμμετέχοντες στον αγώνα των 21χλμ). Ζήτησε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία από πλευράς δήμου ώστε να αναβαθμιστεί η διοργάνωση και απόρησε για την ανάθεση της διοργάνωσης σε ιδιώτη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης απαντώντας τόνισε ότι επί θητείας του Π.Μοσχολιού η διαδρομή του ημιμαραθωνίου ήταν απιστοποίητη, ενώ από φέτος η διαδρομή είναι πιστοποιημένη σύμφψνα με τους κανόνες της IAAF, πράγμα που συνιστά αναβάθμιση της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα αναφορικά με τις συμμετοχές σύμφωνα με τον Ν.Γκρίζη οι συμμετοχές δεν έχουν μειωθεί απλώς πολλοί αθλητές “μετακόμισαν” στον αγώνα των 10χλμ που τώρα καθιερώθηκε. Επίσης ο Ν.Γκρίζης στάθηκε στο γεγονός ότι επί θητείας Μοσχολιού ο δήμος Αγρινίου δαπανούσε 30.000 ευρώ για τη διοργάνωση προσφέροντας δωρεάν μεταφορά,σίτιση και μεγάλα χρηματικά έπαθλα (5.600ευρώ) στους αθλητές, ενώ πλέον η διοργάνωση κοστίζει έως 15.000 ευρώ. Αναφορικά με την ανάθεση σε ιδιώτη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε πως πρόκειται για την εταιρεία που διοργανώνει τον κλασικό μαραθωνιο της Αθήνας. Μάλιστα διευκρίνησε ότι δεν θα πληρωθούν στον ιδιώτη τα μετάλλια στα οποία υπήρξε τυπογραφικό λάθος και τα οποία απονεμήθηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα του ενός χλμ.

Τέλος στην αναφορά του Π.Μοσχολιού για τα παράπονα συλλόγων σχετικά με τις βραβεύσεις (δεν κατονόμασε, αλλά αναφέρονταν στην σκληρή ανακοίνωση του Α.Σ Θησέας) ο Ν.Γκρίζης απάντησε πως βραβεύονται μόνο οι διακριθέντες στα Ολυμπιακά αθλήματα και πως ο δήμος δεν θα συμμετάσχει ποτέ στη διαφημιστική καμπάνια συλλόγων. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως στο θέμα αυτό πως από την απάντηση Γκρίζη προκύπτει το ερώτημα αν π.χ το σκάκι για το οποίο υπήρξαν βραβεύσεις είναι Ολυμπιακό άθλημα… Και η απάντηση προφανώς είναι πως το σκάκι είναι πνευματικό παιχνίδι και όχι βέβαια Ολυμπιακό άθλημα.