Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο Μεσολόγγι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Την απουσία αξονικών τομογράφων από μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία, μάλιστα, εφημερεύουν, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ. Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν νοσοκομεία, τα οποία ναι μεν διαθέτουν αξονικούς τομογράφους, οι οποίοι, ωστόσο, δεν λειτουργούν λόγω βλαβών. Οι δε διοικήσεις, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ζητούν την οικονομική στήριξη τραπεζών, φορέων, συλλόγων προκειμένου να αντικαταστήσουν ή και να επισκευάσουν τους αξονικούς τομογράφους.

Στην μεγάλη λίστα της ΠΟΕΔΗΝ με τα προβλήματα στους αξονικούς τομογράφους συγκαταλέγεται και το Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Για το οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ο Αξονικός Τομογράφος λειτούργησε από αρχές 2015 για έξι μήνες. Έκτοτε δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα λόγω βλάβης και έλλειψης προσωπικού”. Σημειωτέον ότι μιλάμε για τον αξονικό τομογράφο που μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr στους κόλπους της διοίκησης του νοσοκομείου εκφράζεται η αισιοδοξία πως είναι θέμα ολίγων ημέρων η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, αφού εδώ και καιρό έχουν παραγγελθεί τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του.