Ήττα στη Λάρισα για Παναιτωλικό

H ΑΕΛ δεν ήταν καλύτερη, αλλά βρήκε το γκολ με τον Φάρκας και πήρε αυτό που ήθελε! Νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά προσέκρουσε στην διαιτησία (διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Ρέντζα) και τους αμυντικούς των γηπεδούχων που έσωζαν πάνω στη γραμμή.

Στο συντριπτικό κομμάτι αυτού του πρώτου 45λεπτου, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα φλύαρο παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη, αντίστοιχα πολλά φάουλ και αξιόλογες ομαδικές ή ατομικές ενέργειες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. H Λάρισα στο 13′ είχε την πρώτη τελική στο ματς, με το απευθείας φάουλ του Ναβάρο από πλάγια θέση και το διώξιμο του Κυριακίδη με τις γροθιές. Στο διάστημα που ακολούθησε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ανέβασε και την πίεσή της στην αντίπαλη άμυνα, όμως πέρα από κάποιες στημένες φάσεις, δεν κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις το τέρμα του Κυριακίδη. Κάπως έτσι κι ενώ ο Παναιτωλικός είχε το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, το ματς συνεχιζόταν σε πολύ αργό τέμπο, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να πετύχει το παραμικρό από τη μέση και μπροστά. Όλα αυτά, μέχρι τη φάση του 35ου λεπτού. Λίγο νωρίτερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, ο Ναζλίδης το εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πήρε ύψος, ο Αβραάμ έκανε κάτι σαν γύρισμα και ο Φάρκας με ένα υπέροχο μονοκόμματο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο Μάκης Χάβος έκανε γρήγορα δυο από τις τρεις αλλαγές του για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Η ΑΕΛ όμως ήταν αυτή που θα μπορούσε να φτάσει αρχικά σε ένα δεύτερο γκολ όταν στο 71′ η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς ο οποίος ζύγισε το πόδι του έπιασε το σουτ αλλά αυτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη ο οποίος εν συνεχεία απομάκρυνε. Η μπάλα όμως δεν έφυγε μακριά, έφτασε στον Ναζλίδη που σούταρε με τον Κούσα να βάζει την προβολή και την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός άρχισε να δημιουργεί φάσεις στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Αρχικά στο 74′ σε φάουλ από τα αριστερά ο Ξενοδόχοφ δεν έδιωξε σωστά με τον Παπαδόπουλο να πιάνει το γυριστό και τον Κόντορ να απομακρύνει πάνω στην γραμμή σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Γιαννιώτης είδε πανέμορφα τη κίνηση του Παπαδόπουλου, του πέρασε την μπάλα, ο έμπειρος επιθετικός μπήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα προς τον Μάρκος Πάουλο που ερχόταν από πίσω. Αυτός έπιασε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Ξενοδόχοφ.Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης προκειμένου να ισοφαρίσει αλλά η ΑΕΛ μπόρεσε παίζοντας μαζικά άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και να φτάσει στη νίκη.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (88′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ (81′ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (66′ Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (58′ Γιαννιώτης), Μπράβο, Πάουλο, Λόπες (75′ Μουνιός), Ρόσα (68′ Μαρκόφσκι), Παπαδόπουλος