Θολό τοπίο με την νομική εκπροσώπηση του δήμου Αγρινίου

Όταν αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου η παράταξη του Π. Μοσχολιού και ο Δ. Λυμπουρίδης ολοκλήρωσε την ανάφορά του στη δίκη των νυν και πρώην αιρετών του δήμου Αγρινίου που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, το λόγο έλαβε ο Γ. Παπαναστασίου και από όσα είπε προέκυψαν πολλές απορίες…

Κατ΄αρχήν επιβεβαίωσε πως στην επιστολή που έλαβε προ διμήνου από τέως δημοτικό συμβούλο εκείνος του ζητά ο δήμος Αγρινίου να παραστεί στη δίκη ως πολιτικός ενάγων και να εξαιρεθούν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου επειδή έχουν κώλυμμα να παραστούν στη συγκεκριμένη δίκη. Ο Γ. Παπαναστασίου είπε λοιπόν πως ερευνάται η νομική δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί άλλος νομικός ως εκπρόσωπος του δήμου στην εν λόγω δίκη.

Φανταζόμαστε από αυτή την αναφορά του δημάρχου πως τα περί κωλύμματος των νομικών εκπροσώπων του δήμου που ανέφερε ο Δ. Λυμπουρίδης μάλλον ευσταθούν… γιατί αν δεν ευσταθούσαν -φανταζόμαστε πάλι- πως ο δήμαρχος δεν θα είχε πρόβλημα να διαψεύσει τον Δ. Λυμπουρίδη και να δηλώσει πως ο δήμος θα εκπροσωπηθεί στη δίκη από τους νομικούς του συμβούλους. Νωρίτερα και πριν την τοποθέτηση του δημάρχου Αγρινίου ο Δ. Λυμπουρίδης είχε αναφέρει πως νομικός σύμβουλος του δήμου είναι συνήγορος υπεράσπισης κάποων κατηγορουμένων της εν λόγω δίκης.

Και ο δημότης που ακούει όλα αυτά, τρελαίνεται και φρίττει… Γιατί επί της ουσίας συζητάμε κάτι θα έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ και ο δήμαρχος δηλώνει πως ακόμη ερευνά -δύο μήνες μετά την επιστολή Λυμπουρίδη- αν σε μια δίκη που το κατηγορητήριο προσάπτει στους κατηγορουμένους ζημία σε βάρος του δήμου Αγρινίου, ο δήμος θα εκπροσωπηθεί και από ποιούς… Μάλλον ο δήμαρχος πρέπει να δώσει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι τρέχει με τους νομικούς του συμβούλους και τη νομική υπηρεσία του δήμου (αν υφίσταται)… Το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει, γιατί από όσα ακούστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο και το θολό τοπίο που φαίνεται ότι υπάρχει, πιθανόν να δημιουργείται στο καθένα μια καθύποπτη στάση σε βάρος των δημοτικών συμβούλων που στην πλειονότητά τους είναι εκλεγμένοι τα τελευταία χρόνια και θεωρητικά τουλάχιστον θα πίστευε κανείς πως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από πράξεις (νόμιμες ή μη είναι στην κρίση του δικαστηρίου) που συνέβαιναν στο δήμο Αγρινίου 12 και 15 χρόνια πριν οι ίδιοι εκλεγούν.