Διχάζει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η αποπομπή του Στ. Καμμένου

Το θέμα του τελευταίου διαστήματος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποπομπή του Στ. Καμμένου από το Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου. Μια αποπομπή που απ’ ό,τι φαίνεται εκτός από πικρία στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ποικίλλα σχόλια στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης.

ΚαμμένοςΑρχικά, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο αιφνιδιάστηκαν από τη συγκεκριμένη απόφαση και αυτό γιατί ο Στ. Καμμένος με τη παρουσία του στο ΔΣ του νοσοκομείου, ιδίως μέχρι να επιλεγεί διοικητής, προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του νοσοκομείου προς τα έξω, ενώ αντιτάχθηκε σε περιπτώσεις που οι άνωθεν εντολές κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση, όπως η πρόταση της 6ης ΥΠΕ πριν ένα χρόνο περίπου για εκ περιτροπής λειτουργία των νοσκομείων της περιοχής. Με αυτό το σκεπτικό αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι κάποιοι στο Υπουργείο Υγείας “πούλησαν” τον Στ. Καμμένο. Και πράγματι ήταν “μπαμπεσιά”, γιατί ο Στ. Καμμένος για μεγάλο διάστημα έφαγε τη λέζα, κατά το κοινώς λεγόμενο, να αποκαλείται από πολλούς ως “κυβερνητικός εκπρόσωπος” χρεώνοντάς του προσπάθεια να ωραιοποιήσει τα πράγματα γύρω από το νοσοκομείο Αγρινίου.

Βέβαια για τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Στ. Καμμένος από καιρό θεωρούνταν “κομμένος” τόσο από τον μέχρι πρότινος διοικητή της 6ης ΥΠΕ και νυν Γ.Γ. του Υπ. Υγείας Γ. Γιαννόπουλο, με τον οποίο είχε συγκρουστεί το σύσσωμο ΔΣ του νοσοκομείου (πριν την τοποθέτηση διοικητή), όσο και από τον νυν διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου με τον οποίο φαίνεται πως υπήρξαν αρκετές διαφωνίες. Υπό αυτό το πρίσμα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο σύντροφός τους επέδειξε ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο τάσεις συνδιοίκησης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις και προβλήματα, έτσι χαρακτηρίζουν σωστή την απόφαση του Υπ. Υγείας να αποπέμψει τον Στ. Καμμένο από το ΔΣ του νοσοκομείου Αγρινίου, σημειώνοντας πως δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά η συλλογική προσπάθεια που γίνεται για να αμβλυνθούν τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Η διχογνωμία επί της αποπομπής Καμμένου που καταγράφεται φαίνεται πως έχει φέρει και εντάσεις στους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρινίου συνεκτιμά και τη στάση του Στ. Καμμένου μετά την αποπομπή του, μια στάση που θεωρήθηκε από πολλούς ως άστοχη στο βαθμό που ο αποπεμφθείς εξέφρασε δημόσια και με αιχμές την πικρία του και έτσι καταγράφονται εσωκομματικά “καρφιά” από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις “υπέρμετρες φιλοδοξίες” του Στ. Καμμένου. Μάλιστα ορισμένοι αναφέρουν προς επίρρωση πως ανάλογη είναι και η στάση του εντός της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγρινίου.