Νοσοκομείο Αγρινίου: Μετά την ανακαίνιση… και… σκίαστρο για τα αυτοκίνητα των διοικούντων

Μια ακόμη απίστευτη πρόκληση στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη του ΑγρίνιοCulture.gr για τη δαπάνη ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ για την αναδιαρρύθμιση και την επίπλωση με καινούργια έπιπλα του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου, αυτή τη φορά η τοποθέτηση στεγάστρου αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου έρχεται να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου από την αρχή της λειτουργίας του στο νέο του κτίριο έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των διοικούντων, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί με μπάρες. Στο χώρο αυτό τοποθετήθηκε πρόσφτατα στέγαστρο σκίασης για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου. Όπως διαβάζουμε σε σχετική πρόσκληση (παρατίθεται στη συνέχεια) που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 5.000 ευρώ + ΦΠΑ, δηλαδή 6.200 ευρώ!!!

Και φυσικά όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα είναι δηλωτικά των επιλογών που γίνονται στο νοσοκομείο Αγρινίου. Οι επιλογές αυτές αποτυπώνονται σημειολογικά στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης. Από την μια το στέγαστρο για τα αυτοκίνητα των διοικούντων και από την άλλη το τμήμα της εξωτερικής μόνωσης του κτιρίου που εδώ και λίγους μήνες κατέρρευσε (στο σημείο μάλιστα έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές για λόγους ασφαλείας). Ωστόσο το Νοσοκομείο Αγρινίου για την αποκατάσταση της φθοράς τείνει χείρα οικονομικής βοηθείας στη ΔΕΠΑΝΟΜ, γιατί είτε λεφτά δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, είτε δεν θεωρείται σωστό να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για μια τεχνικής υφής φθορά στο κτίριο του Νοσοκομείου. Στην πράξη όμως ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου επιβαρύνθηκε και για την ανακαίνιση του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου και για την… υπό σκιάν στάθμευση των αυτοκινήτων των διοικούντων…

Κι όλα αυτά σε μια εποχή μάλιστα που πληθαίνουν οι καταγγελίες περί ιατρικής αμέλειας σε περιστατικά θανάτων νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αγρινίου ασθενών. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα που η τοπική κοινωνία θορυβείται από τέτοιες καταγγελίες και παράλληλα με αγωνία περιμένει να δει να αποδίδουν οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για ενίσχυση του προσωπικού, στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχει χρήμα και χρόνος για ευτελή ζητήματα.

View post on imgur.com