Παύλε Πολάκη ακούς τι γίνεται στο Αγρίνιο;

Επειδή τυγχάνει αρκετά από τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου Αγρινίου να σχετίζονται περισσότερο με διαχρονικές παθογένειες και λιγότερο με τις περικοπές των μνημονίων, ανεξαρτήτως του τι γνώμη έχει ο καθένας για τα έως τώρα πεπραγμένα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο χώρο, εκ των πραγμάτων σε αυτή τη ηγεσία θα πρέπει να απευθυνθεί κανείς για λύσεις. Και επειδή ο Παύλος Πολάκης έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις διατεθειμένος να σπάσει τα “αποστήματα” (βλέπε Σαντορίνη, Ζάκυνθος κτλ) και επειδή τυγχάνει να είναι και γιατρός, θα απευθυνθούμε σε αυτόν.

Υπουργέ, Παύλε Πολάκη, σε διάστημα μηνών που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού έχουμε τρία – τέσσερα περιστατικά θανάτων που καταγγέλλεται ιατρική αμέλεια. Η τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας θορυβείται, βοά και περιμένει απαντήσεις, τι θα κάνεις; Πρέπει το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ να παρέμβουν για όλες τις περιπτώσεις στο ανώτερο δυνατό επίπεδο για την διαλεύκανση αυτών των καταγγελιών! Είναι η ώρα το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας να έρθει μια βόλτα από τα μέρη μας! Ξέρεις, Παύλε Πολάκη, ποιο είναι το ανέκδοτο κατά κάποιο τρόπο μεταξύ των Αγρινιωτών εδώ και πολλά χρόνια; Ό,τι στο νοσοκομείο εξετάζεσαι με το κληρονομικό χάρισμα και από μακρυά… Θα μου πεις ότι αυτό είναι υπερβολή, αλλά στο βαθμό που ευσταθεί η καταγγελία που δημοσιεύσαμε πρόσφατα, ας πάμε να το πούμε στην οικογένεια του ανθρώπου που με ρήξη κοιλιακής αορτής στην πρώτη διάγνωση του είπαν να βάλει έμπλαστρο… Δεν σε κατηγορεί κανένας προφανώς για μια κατάσταση που έρχεται από τα προ μνημονίων χρόνια, αλλά έχεις μια μοναδική ευκαιρία να την διορθώσεις.

Υπουργέ, Παύλε Πολάκη, σε είδαμε χθες στη Λάρισα να εγκαινιάζεις νέο μαγνητικό τομογράφο. Στο Αγρίνιο όμως από το Πάσχα ο μαγνητικός είναι χαλασμένος και ακόμη δεν ξέρουμε αν και πότε θα επιδιορθωθεί… Ξέρεις, Παύλε Πολάκη, μιλάμε για ένα μαγνητικό που είναι καινούργιος, όσο και το νοσοκομείο (2013). Και επί της προηγούμενης διακυβέρνησης ξέραμε γιατί υπολειτουργούσε… Τώρα όμως γιατί να εξωθείται ο κόσμος στα ιδωτικά διαγνωστικά κέντρα κάποια εκ των οποίων είναι πολύ “γαλάζια”;

Υπουργέ, Παύλε Πολάκη, όταν εσείς στο Υπουργείο δίνεται μάχη για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, πως αισθάνεσαι που στο Αγρίνιο υπάρχουν μπλοκαρισμένα -από λάθη της υπηρεσίας όπως λέει το Σωματείο των Εργαζομένων- από τον Επίτροπο εντάλματα για τους προμηθευτές περί τα 6 εκατ. ευρώ;

Πως αισθάνεσαι Υπουργέ, Παύλε Πολάκη, όταν στο Νοσοκομείο Αγρινίου συμβαίνουν όλα αυτά -που είναι η κορυφή του παγόβουνου- και την ίδια ώρα αγοράζονται έπιπλα 10.000 ευρώ για το γραφείο του διοικητή και σκίαστρο για τα αυτοκίνητα των διοικούντων αξίας 5.000 ευρώ; H τοπική κοινωνία καταλαβαίνεις πως αισθάνεται, όταν μάλιστα μιλάμε για ένα νεόδμητο νοσοκομείο με καινούργιο εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα… Γιατί, εσύ μπορείς να δίνεις τη μάχη απέναντι στην παράγκα του ΚΕΕΛΠΝΟ, να ανοίγεις νοσοκομεία στη Σαντορίνη και χειρουργεία στη Ζάκυνθο, αλλά οι Αγρινιώτες θα ψηφίσουν και με βάση ή καλύτερα πρωτίστως με βάση τα όσα συμβαίνουν στην πόλη τους.

Είναι καιρός, Παύλε Πολάκη, να ασχοληθείς δραστικά με την κατάσταση στο Αγρίνιο! Τώρα!

Δ.Π