“Αναιμικός” στην Κέρκυρα ο Παναιτωλικός – Ηττήθηκε με 1-0

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Παναιτωλικό στην Κέρκυρα. Η ομάδα του Μάκη Χάβου μετά την ήττα στο Αγρίνιο από το Λεβαδειακό σήμερα στην Κέρκυρα προβλημάτισε με την απόδοσή της και κυρίως με το γεγονός ότι σε ελάχιστα σημεία του αγώνα απείλησε την Κέρκυρα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Παναιτωλικό να έχει για λίγη ώρα κατοχή μπάλας. Ωστόσο, από αυτό το σημείο και μετά, η Κέρκυρα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες καλές στιγμές. Η πρώτη στο 11′, όταν ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζορμπά αλλά ο Κυριακίδης έπεσε χαμηλά στην εστία του και έδιωξε. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η φάση του 17′ για τους «Φαίακες» όμως η νέα κεφαλιά του Παμλίδη αυτή τη φορά βρήκε στο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναιτωλικό να μπαίνει με πιο επιθετική διάθεση, αλλά αυτό κράτησε για 10 λεπτά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το πρώτο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στην Κέρκυρα που είχε τρεις μεγάλες ευκαιρία για να σκοράρει.Αρχικά στο 11′ ο εξαιρετικός Κυριακίδης, είπε «όχι» στη κεφαλιά του Παμλίδη, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να αστοχεί σε δεύτερη κεφαλιά από πολύ κοντά στέλνοντας την μπάλα δοκάρι κι άουτ. Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο πρώτο 45λεπτο ήταν στο 29′ με ένα σουτ του Μάζουρεκ να φεύγει άουτ.Τελευταία και καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος και πάλι για τους ανώτερους «Φαίακες». Σέντρα του Ντιόγκο στο 32′, η μπάλα πέρασε από τον Παμλίδη, έφτασε στον Γκομές που πλάσαρε στη κίνηση, με τον Κυριακίδη να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του.

Πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου ήταν πάντως για τον Παναιτωλικό, όταν στο 64′ ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Ρόσα μετά από κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, η Κέρκυρα είχε και αυτή την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης. Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση από αριστερά, ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή και πλασάρε, όμως η μπάλα πέρασε ένα μέτρο άουτ. Δέκα ακόμη λεπτά αργότερα, στο 75′, οι γηπεδούχοι που είχαν αρχίσει να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαξαν και τη δεύτερη σπουδαία φάση τους στο δεύτερο 45λεπτο. Δράστης ήταν και πάλι ο Παμλίδης, ο οποίος μετά από έξοχη μπαλιά του Σπίνουλα μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Τελικά, η Κέρκυρα βρήκε αυτό που έψαχνε στο 79′, με τη χρυσή αλλαγή του Βοσνιάδη, τον Νούνες. Ο Πορτογάλος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από βολέ του Γιαννακόπουλου και κεφαλιά προς τα πίσω του Μόρα, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Κυριακίδη με έξοχο πλασέ για το 1-0. Ένα σκορ που παρέμεινε ως το φινάλε χωρίς η Κέρκυρα να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, για να πάρει έτσι μια σπουδαία νίκη μετά από 4 αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Σιόντης, Γρομητσάρης, Ντιόγκο, Αρτυματάς, Σπίνουλας, Ζορμπάς (72′ Μπαλάφας), Ιωάννου, Επστάιν (66′ Νούνες), Παμλίδης (88′ Μπάουμαν)
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παρράς (49′ Ρότσα), Μαρινάκης (74′ Μύγας), Μόρας, Μιχάι, Μπράβο, Μάζουρεκ, Ρόσα, Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (59′ Κλέσιο)