“Ξύπνησε” ο Παναιτωλικός – Ισοπαλία 1-1 στα Γιάννενα

Mετά από 4 αγωνιστικές όπου συγκέντρωσε μόλις ένα βαθμό, ο Παναιτωλικός “ξύπνησε” σήμερα στα Γιάννενα και παίζοντας ανοιχτά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε με γκολ του Μοράρ να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν και άτυχος έχοντας δύο δοκάρια. Ιστορικό το γκολ του Μοράρ, είναι το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Παναιτωλικός στα Γιάννενα σε ματς Α Εθνικής. Ο Παναιτωλικός πάντως παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία έχοντας μόλις 10 βαθμούς.

Μόνο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό του και να πάρει την κατοχή της μπάλας. Σκοπός των παικτών του Πετράκη ήταν να σκοράρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να τους φύγει το άγχος από τα πόδια και στη συνέχεια να κάνουν το παιχνίδι τους πιο εύκολο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και σημειώθηκε στο έκτο λεπτό με τον Κόντε να επιχειρεί το σουτ από τον άξονα, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ απείλησε ξανά αυτή τη φορά με τον Ναδάλες να πραγματοποιεί το σουτ σε πρώτο χρόνο από τα αριστερά, εντός περιοχής, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν άστοχη. Η υπεροχή της ομάδας των Ιωαννίνων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 22ο λεπτό. Ο Μπουκουβάλας σέντραρε από τα δεξιά, ο Σολτάνι είχε το χώρο και το χρόνο να κατεβάσει μέσα στην περιοχή, να ζυγίσει το σουτ του και στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσέναμο. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά με τον Παναιτωλικό να είναι ιδιαίτερα νωθρός και να μην μπορεί να κρατήσει ούτε στο ελάχιστο την μπάλα στην κατοχή του. Μάλιστα ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να πάει με δύο γκολ διαφορά στα αποδυτήρια αλλά το πλασέ του Κόντε στο 37ο λεπτό κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Γκολάρα ο Παναιτωλικός – Δοκάρι ο ΠΑΣ
Όντας με την πλάτη στον τοίχο, ο Παναιτωλικός βγήκε με διάθεση να απειλήσει και μόλις 50 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄μέρους, τα «καναρίνια» σημείωσαν την πρώτη κλασσική τους ευκαιρία. Ο Ρότσα έκανε την διαγώνια κίνηση, βρήκε χώρο και επιχείρησε το σουτ, αναγκάζοντας τον Βελλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μαρινάκη να σουτάρει από απόσταση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Παναιτωλικός έδειχνε σημάδια ζωής αλλά οι γηπεδούχοι φάνηκε να απορροφούν -προσωρινά- την πίεση των φιλοξενούμενων, απαντώντας με τον Κόντε, ο οποίος είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο. Ο Ναδάλες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ισπανός, εκμεταλλευόμενος τις κόντρες, σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.Κίνηση – ματ αποδείχθηκε η αλλαγή του Μάκη Χάβου, αποσύροντας τον Ρόσα από το γήπεδο και ρίχνοντας μέσα τον Μοράρ, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ και έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1. Εκτός περιοχής και από εξαιρετικά δύσκολη γωνία, ο Ρουμάνος έκανε τη… λόμπα, «κρέμασε» τον Βελλίδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.Στο 76΄ οι Ηπειρώτες τα έβαλαν με την τύχη τους καθώς βρήκαν και πάλι το δοκάρι μπροστά τους, όταν ο Σολτάνι εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τσενάμο. Με τις δυο ομάδες να αναλώνονται σε νεύρα και… κοκορομαχίες παρά στο να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, βάζοντας αμφότερες από ένα βαθμό στο σακούλι τους.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Σκόνδρας (77′ Κοζορώνης), Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Μανθάτης, Λίλα, Γιάκος, Σολτάνι, Κόντε
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Τσενάμο, Μαρινάκης (58′ Μαρκόφσκι), Μιχάϊ, Χαντάκιας (73′ Ροντρίγκες), Μύγας, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρότσα, Ρόσα (66′ Μοράρ), Μάζουρεκ, Ντίας