ερα-Συνεργαζόμενοι: Ανακοίνωση για τις εκλογές σε δασκάλους-νηπιαγωγούς

Ανακοίνωση της παράταξης εκπαιδευτικών Π.Ε. του συλλόγου Αγρινίου-Θέρμου «ερα-συνεργαζόμενοι»

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Όλοι και όλες συμμετέχουμε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στη Γ.Σ του Συλλόγου και στις εκλογές για νέο Δ.Σ.Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
Αν αισθάνεσαι ότι αυτός ο συνδικαλισμός δεν σε εκπροσωπεί,μην τον αφήσεις να επιβιώσει.ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ.
Αν σου τάζουν ή σε εκβιάζουν μην το επιτρέψεις,στο δικό μας χέρι είναι να καταπολεμήσουμε τις παθογένειες,τον παραγοντισμό,τον κομματικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.
Η συλλογική δράση είναι το μοναδικό όπλο των εργαζομένων και σε εποχές κρίσης είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Η παράταξή μας,χωρίς να ξεχνά δεν μένει στο χτες,διεκδικεί σταθερά ένα Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο,ένα σχολείο με όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς,για όλα τα παιδιά(επειδή…η ανισότητα δεν αποτελεί στοιχείο της ανθρώπινης Φύσης…).Δεν παρασύρθηκε από τον πολωτικό ανέξοδο μηδενισμό,στήριξε τις ορθές αποφάσεις στις όποιες αλλαγές και στάθηκε αγωνιστικά απέναντι σε όσες δημιούργησαν προβλήματα.
Με αυτές τις θέσεις ως αφετηρία, αλλά και τις κατακτήσεις του κλάδου, συνεχίζουμε θέτοντας ως προμετωπίδα στους αγώνες μας πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:
• Δεκατετράχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο και δωρεάν Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά 4-6 χρονών.
• Δημοκρατικό Σχολείο για όλα τα παιδιά και με όλους τους Εκπαιδευτικούς.
• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.
• Πουθενά αλλού στο δημόσιο τομέα της χώρας δεν υπάρχουν για συνεχόμενα 15 χρόνια «συμβασιούχοι αναπληρωτές». Διορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών) που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τώρα! Πρόσληψη με μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, 20 στα δημοτικά και 15 στα νηπιαγωγεία.
• Οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
• Ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.
• Δημιουργία θέσης σε κάθε πολυθέσιο σχολείο ενός επιπλέον εκπαιδευτικού για ενισχυτική διδασκαλία και εντός των τάξεων που υπάρχει παιδαγωγική ανάγκη.
• Ορισμός σταθερού εκπαιδευτικού, υπεύθυνου για κάθε Ολοήμερο με περισσότερα από δύο τμήματα. Να εγγράφονται όλοι οι μαθητές στο ολοήμερο αρκεί να το επιθυμεί με δήλωσή του ο γονέας ή κηδεμόνας.
• Σίτιση όλων των παιδιών στη βάση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας της 12ης Ιανουαρίου 2017(να σιτίζονται στο σχολείο τα παιδιά του ολοημέρου και τα υπόλοιπα να το παίρνουν φεύγοντας ).
• Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Συναδέλφισσα,συνάδελφε.
Η συμμετοχή και η κινητοποίηση όλων μας είναι βασικός παράγοντας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Μην απαξιώνεις τον συνδικαλισμό.
Απαξίωσε αυτούς που τον κατάντησαν έτσι.
Αυτούς που τον χρησιμοποιούν γα να φύγουν από τη τάξη(συνδικαλιστές που έχουν να δουλέψουν χρόνια),αυτούς που το παίζουν ‘’παράγοντες’’ και σε’’εξυπηρετούν’’, αυτούς που το βλέπουν ‘’ως σκαλοπάτι’’στη πολιτική τους ανέλιξη.
Αυτούς που απαξίωσαν ακόμα και το δικαίωμα των εκπ/ών να εκλέγουν οι ίδιοι τους διευθυντές τους, στηρίζοντας τη γνωστή συνέντευξη. Αυτούς που θεωρούν τις επιτροπές και τα όργανα διοίκησης ‘’τσιφλίκι’’τους και όταν αυτοί που συμμετέχουν σ΄αυτά δεν είναι οι εκλεκτοί τους,τότε τροφοδοτούν την επικίνδυνη θεωρία των ‘’προσοντούχων και ικανών’’που ξεκίνησε παλιότερα με την συζήτηση για την αξιολόγηση και δίχασε τον κλάδο.

Ζητάμε τη στήριξη του ψηφοδελτίου μας, γιατί μας το επιτρέπει η διαχρονική και έντιμη παρουσία μας .
Θέση και στάση ζωής απαράβατη οι συνδικαλιστές να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κλάδου και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Οι εκπαιδευτικοί της παράταξής μας, είτε μέσα από τη δράση τους στα συνδικαλιστικά όργανα είτε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των συναδέλφων και είχαν τα μάτια τους ανοιχτά στις όποιες καταστρατηγήσεις.ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

Η ψήφος στην ερα-συνεργαζόμενοι δεν είναι ψήφος ανάθεσης.Είναι ψήφος διεκδίκησης και αγώνα.