100 μόνο τα τηλεφωνικά αιτήματα πληγέντων στο δήμο Αγρινίου – Γκρίζης: Ευθύνη της Περιφέρειας τα ρέματα [vid]

Στα 100 ανέρχονται έως τώρα μόνο τα τηλεφωνικά αιτήματα των πληγέντων από τη θεομηνία της 2ας Δεκεμβρίου στο δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγρινίου Νίκο Γκρίζη, που μίλησε για το θέμα στην κάμερα του Αγρίνιοculture.gr. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά θα προστεθούν και τα αιτήματα των πληγέντων στα συνεργεία του δήμου Αγρινίου, που από το πρωί της Κυριακής βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, αιτήματα που αναμένεται να είναι αρκετά περισσότερα. Σύμφωνα με τον Ν. Γκρίζη μέχρι σήμερα το μεσημέρι στο δήμο Αγρινίου υπήρξαν 74 τηλεφωνικά αιτήματα για καταγραφή ζημιών σε οικίες, 11 για οικίες που έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και τα σπίτια είναι μη κατοικήσιμα και 15 για επιχειρήσεις τα οποία θα διαβιβαστούν στην Περιφέρεια που είναι αρμόδια για αυτά.

Γκρίζης“Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας τόσο με τα μηχανήματα του δήμου, όσο και με μισθωμένα μηχανήματα, αλλά και με τα συνεργεία που από την Κυριακή καταγράφουν τις ζημιές” ανέφερε ο Ν. Γκρίζης και τόνισε πως αυτό που απομένει είναι η γρήγορη αποζημίωση από την πλευρά της Πολιτείας προκειμένου να απαλύνουμε όσο είναι δυνατόν τον κόσμο που επλήγη. Αναφορικά με τη χθεσινή επίσκεψη του Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο αντιδήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι ο Υπουργός κατάλαβε από την βιβλική καταστροφή πως είναι επιτακτική ανάγκη για τα έκτακτα βοηθήματα 5.000 ευρώ για νοικοκυριά και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις. “Θα πρέπει τάχιστα η Πολιτεία να μεριμνήσει, ώστε να γίνουν έργα στις περιοχές αυτές, γιατί ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας, αντιπλημμυρικά έργα έχουν χρόνια να γίνουν στην περιοχή μας, όπως και σε όλη τη χώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Γκρίζης.

“Ευθύνη της Περιφέρειας τα ρέματα, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους”
“Αυτό που προέχει τώρα είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους, θεσμικά όμως παρόλο που δεν είναι αυτή η στιγμή, επειδή ακούγεται το ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση, τα ρέματα και με πρόσφατη εγκύλιο του Υπ. Εσωτερικών είναι ευθύνη της Περιφέρειας” ανέφερε ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία αντιδήμαρχος Αγρινίου αναφορικά με τη συζήτηση που ανοίγει περί ευθυνών και πρόσθεσε πως “σίγουρα για να καθαριστούν όλα τα ρέματα απαιτείται πολύ χρόνος, αυτό που ενδιαφέρει από εδώ και πέρα είναι πως θα ρυθμίσουμε αυτές τις καταστάσεις. Τα φαινόμενα μας βρήκαν και κανείς δεν μπορούσε να τα υπολογίσει, γιατί όταν κατεβαίνει όλο το βουνό κάτω, θέλω να πιστεύω ότι όσο και να υπήρχε καθαρισμός, μπορεί να μην είχαμε τέτοιας έντασης ζημιές, αλλά σίγουρα θα είχαμε ζημιές”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ν. Γκρίζης: