Το πήρε το… ρέμα το “Παραμύθι από Ζάχαρη”

Ο Δήμος Αγρινίου ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν συμβολικά οι εκδηλώσεις την Παρασκευή. Ωστόσο, το δένδρο θα ανάψει. Όπως επίσης θα πραγματοποιηθεί κανονικά το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων με τις ποικίλες εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου που εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το μεσημέρι. Η απόφαση του δημάρχου μοιάζει να είναι σωστή, αφού ακόμη είναι νωπή η εικόνα των καταστροφικών πλημμυρών του προηγούμενου Σαββάτου. Εδώ ακριβώς έγκειται και το πρόβλημα, ότι δηλαδή νοιαζόμαστε για την εικόνα… Η ουσία όμως είναι ότι αυτή η πλημμύρα δεν είχε θύματα! Άρα δεν είμαστε Μάνδρα… Ούτε έχουμε πένθος… Απλώς μερικοί άνθρωποι, όσοι δηλαδή επλήγησαν, θα κάνουν “μαύρα” Χριστούγεννα περιμένοντας να βγάλουν άκρη με τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν για να πάρουν τα έκτακτα βοηθήματα που δεν θα φθάσουν ούτε για “ζήτω”.  Η απόφαση να μην ανάψει το δένδρο με ταρατατζούμ είναι απόφαση που δείχνει ενοχή. Όχι ενοχή, επειδή υπήρξαν πλημμύρες, αλλά ενοχή, επειδή τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε επικοινωνιακή επένδυση στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, χωρίς να γίνει τίποτε πρωτοποριακό ή πρωτότυπο… απλώς επειδή βάλαμε μερικά λαμπιόνια παραπάνω… Και τώρα μας έκατσαν Χριστούγεννα χωρίς άναμμα του δένδρου, αλλά με φωτισμένο δημαρχείο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης… Έλιωσαν οι σταλακτίκτες και πνιγήκαμε… Άντε και του χρόνου!

ΥΓ: Υποθέτουμε βάση αυτή της απόφασης ότι το Ζευγαράκι φέτος δεν θα στολιστεί, ούτε θα γίνουν εκεί εκδηλώσεις, γιατί τα προηγούμενα χρόνια -αν μη τι άλλο- είχαμε δώσει βάρος στα χωριά…