Μετωπική Κατσιφάρα – Κατσανιώτη για το κυβερνητικό συνέδριο [HDvideo]

Σημείο αιχμής το φλερτ Κατσιφάρα – ΣΥΡΙΖΑ που τείνει να γίνει γάμος…
Ταύτιση Κατσιφάρα με Τσίπρα βλέπει ο Ανδ. Κατσανιώτης
Σε δύσκολη θέση με Περιφερειάρχης με δύο αντιπεριφερειάρχες του να διαφοροποιούνται

Έντονη πολιτική αντιπάραθεση με οσμή εκλογικών διεργασίων είχε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για τον απολογισμό του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εκτίμησε ότι η κριτική που του ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα, σήμαινε παροτρύνση προκειμένου να αρνηθεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο συνέδριο που διοργανώθηκε με κυβερνητική πρωτοβουλία. Ο Απ. Κατσιφάρας αντέτεινε πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε θεσμικά, με καθαρή ατζέντα και άριστη προετοιμασία. Συμμετείχαμε αποφεύγοντας την ανέξοδη και αφ’ υψηλού κριτική». Και πρόσθεσε εμφατικά “το λέω με τον πιο καθαρό τρόπο, δηλαδή κάποιοι μου ζητήσανε την αποτυχία του περιφερειακού συνεδρίου αλλά και την αποτυχία της Περιφέρειας”.

Στον αντίποδα ο Ανδρέας Κατσινιώτης εκτίμησε ότι “ο Περιφερειάρχης προτίμησε να είναι με τον κ. Τσίπρα και όχι με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας”. Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Κατσιφάρας επέλεξε να συνδέσει την φερεγγυότητά του με την ανύπαρκτη φερεγγυότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και αυτό θα τον συνοδεύει πάντα» και χαρακτήρισε «έκθεση ιδεών» όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης ως αποτίμηση του κυβερνητικού συνεδρίου. “Κύριε Κατσιφαρα επιλέξατε να συμβαδίσετε με τον κ. Τσίπρα και να ταυτιστείτε με τις υποσχέσεις του.Επιλέξατε να κατηγορείτε τις πολιτικές των προηγουμένων 40 ετών των οποιων είσασταν μέρος.Πείτε ξεκάθαρα, λοιπόν: Αναλαμβάνετε την ευθύνη ότι θα γίνουν όσα εξαγγέλθηκαν;” ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Απ. Κατσιφάρα.

Διαφοροποίησεις από τη “γραμμή” Κατσιφάρα
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση από τη “γραμμή” Κατσιφάρα του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου πρωτίστως και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου δευτερευόντως, με τον πρώτο να μιλά ευθέως για αποτυχία του Περιφερειακού Συνεδρίου και να παρατηρεί πως “δεν γίνεται αναπτυξιακό συνέδριο με αποκλεισμούς και χωρίς την κοινωνία” και τον δεύτερο να χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφο το χαρακτηρισμό του συνεδρίου ως αναπτυξιακού. Οι διαφοροποιήσεις αυτές ανάγκασαν τον Περιφερειάρχη στη δευτερολογία του να επιχείρηση να διασκευδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκαθαρίζω προς όλους, η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, πλειοψηφική. Θα την κρατήσουμε πλειοψηφική. Και αυτό θα το κάνουμε γιατί ακούμε την κοινωνία. Ακούμε το σφυγμό της κοινωνίας. Όποιος έχει την κοινωνία μαζί του δεν χρειάζεται καμία κομματική δουλεία και εξάρτηση».

Ένταση με τη Νομική και τους χαρακτηρισμούς Καρπέτα σε Κατσανιώτη
Ωστόσο τα αίματα άναψαν γύρω από το θέμα της Νομικής στην Πάτρα, με τον Ανδ. Κατσανιώτη να ζητά από τον Περιφερειάρχη να αναλάβει την ευθύνη ότι θα γίνει η Νομική στην Πάτρα. “Πείτε το, ευθέως! Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από λόγια και εξαγγελίες που δεν προσφέρουν τίποτα. Σταματήστε να διεκδικείτε την πατρότητα κάθε καλού και να σηκώνετε ψηλά τα χέρια σε κάθε τι κακό” είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη. Και ο Απ. Κατσιφάρας σήκωσε το γάντι και αντέτεινε “αν είσαι με τη θέση του κ. Μητσοτάκη που δεν θέλει τη Νομική Σχολή στην Πάτρα πες το”. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας για να υποστηρίξει τον Απ. Κατσιφάρα και να δυναμιτίσει τη συζήτηση λέγοντας πως η στάση του Ανδ. Κατσανιώτη έχει τον “κομπασμό ενός υπερφίαλου αστού”. Όπως ήταν αναμενόμενο στους χαρακτηρισμούς αυτούς αντέδρασε εντονότατα σύσσωμη η παράταξη Κατσανιώτη, ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με δυσκολία κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα.