Η έκπτωση στο “Άκτιο – Αμβρακία” το αντεπιχείρημα Σπίρτζη για την Πατρών – Πύργου [video]

Τη δημοπράτηση της εργολαβίας σκούπα στο “Άκτιο – Αμβρακία” και την έκπτωση που δόθηκε από την κοινοπραξία Άκτωρα – ΤΕΡΝΑ, χρησιμοποίησε ο Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ως αντεπιχείρημα απέναντι στη κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση για την κατάτμηση της Πατρών – Πύργου και το γεγονός ότι επιμέρους εργολαβίες κατέληξαν στον όμιλο Καλογρίτσα.

Μιλώντας στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Χρ. Σπίρτζης διάβασε τις αναφορές του Γραμματέα της ΝΔ Λ. Αυγενάκη, ο οποίος ανέφερε πως το Ακτίο – Αμβρακία
“μετά από πολλά προβλήματα αρχίζει να ξεκολλάει”, ενώ για την Πατρών-Πύργου μίλησε για εγκληματική καθυστέρηση από την Κυβέρνηση και τόνισε ότι “το έργο είμαι σπασμένο σε οκτώ τμήματα, με τέσσερα από αυτά, σε γνωστό επιχειρηματία φίλο της Κυβέρνησης, πλην χρεοκοπημένο”.

“Ακούστε τώρα ποια είναι η διαφορά και τι έχει γίνει σε αυτά τα δύο έργα. Δήθεν ο επιχειρηματίας ή η εταιρεία που πήρε τέσσερα έργα στο Πατρών Πύργου, με έκπτωση πάνω από 50% είναι φίλος της Κυβέρνησης, παρότι συνεργάτες του είναι στο γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη. Στον άλλον δρόμο, που δεν είχαμε κατάτμηση κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτό που είχε βγάλει η Νέα Δημοκρατία το διαγωνισμό του 2009, στην Αμβρακία, που έγιναν τέσσερις εργολαβίες, τόσα χρόνια που δεν τελείωσε ποτέ, ήρθε η κυβέρνηση, έδωσε λύση έκανε νέους διαγωνισμούς και το έργο προχώρησε με προσωρινό μειοδότη μία κοινοπραξία δύο μεγάλων εταιρειών, της ΤΕΡΝΑ και του ΑΚΤΩΡΑ, με έκπτωση επίσης 50%” είπε ο Χρ. Σπίρτζης. Και κατέληξε λέγοντας με νόημα “το πήραμε το μήνυμα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Αν οι εταιρείες, που παίρνουν εργολαβίες με έκπτωση πάνω από 50% είναι έκτης κατηγορίας, είναι κατάτμηση. Αν οι εταιρείες είναι οι γνωστές εταιρείες που έπαιρναν την Ολυμπία Οδό, την Ιόνια οδό και όλους τους αυτοκινητόδρομους με 0% έκπτωση, το έργο ξεκολλάει! Το έχουμε καταλάβει όλοι…”