Δύο εκατ. ευρώ στους δήμους-μετόχους της “Τριχωνίδα Α.Ε” για την υλοποίηση δημοτικών έργων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 25/07/2018, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ποσοστό συμμετοχής των μετόχων που άγγιξε το 84%.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:«Σχετικά με το πρόγραμμα LEADER θέλω να τονίσω αγαπητοί μέτοχοι, ότι έχουμε περάσει πλέον σε μια άλλη εποχή. Για πρώτη φορά η εταιρεία ύστερα από δύο προγραμματικές περιόδους, εκτός από την στήριξη της επιχειρηματικότητας, διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο ποσό που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά στους ΟΤΑ μετόχους για την υλοποίηση σημαντικών δημοτικών έργων. Ήδη είναι σε εξέλιξη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία δώσαμε παράταση μέχρι 1η Οκτωβρίου 2018. Η κατανομή για τον Δήμο Αγρινίου αγγίζει τα 800.000,00€.
Να τονίσω επίσης, ότι το ποσό αυτό της Δημόσιας Δαπάνης την επόμενη περίοδο θα αυξηθεί, καθώς αναμένεται η ενδιάμεση αξιολόγηση της εταιρείας για την υλοποίηση του προγράμματος η οποία θα επιφέρει και επιπλέον κατανομή.
Σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας πιστεύω τα εξής:
Η εταιρεία χρειάζεται και πρέπει να αναλάβει το επόμενο διάστημα επιπλέον πρωτοβουλίες και δράσεις πέρα από την διαχείριση προγραμμάτων προς όφελος των μετόχων, των κατοίκων αλλά και της περιοχής.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε εκπονήσει ένα εξαετές πρόγραμμα ανάπτυξης νέων δράσεων και δραστηριοτήτων της εταιρείας, το οποίο για να υλοποιηθεί θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από το πρόγραμμα LEADER αλλά και από άλλα προγράμματα που θα εγκριθούν στο μέλλον. Θα χρειαστεί όμως η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού και με ίδια κεφάλαια της εταιρείας τα οποία πρέπει να καλύψουν οι μέτοχοι.
Τέλος , με την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχουμε δυνατότητα να βελτιώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος».

Στην Γ.Σ. επίσης συζητήθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2017, εκφράστηκαν οι απόψεις των παρευρισκομένων μετόχων σχετικά με την προοπτική της εταιρείας, καθώς για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να συνεχιστεί η θετική πορεία της. Τέλος ο Γ. Δ/ντής ανέλυσε το εξαετές πρόγραμμα ανάπτυξης νέων δράσεων και δραστηριοτήτων της εταιρείας και έκανε έναν απολογισμό για το συνολικό έργο της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Στην Γ.Σ. παρευρέθηκαν ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Αγρινίου, καθώς και οι εκπρόσωποι των Δήμων Θέρμου (Νίκος Κωστακόπουλος), Αμφιλοχίας (Νίκος Χούτας), Ε.Α.Σ. Αγρινίου (Ιωάννης Καλλίμορφος), του Επιμελητηρίου Αγρινίου (Παναγιώτης Τσιχριτζής & Συμεών Στεργίου) και της Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Αγγελική Ρούσση).
Επίσης παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κοι Γ. Σωτηρόπουλος, Π. Στούπας και Χ. Κουτρουμάνος.