Όρθιος ο Παναιτωλικός στην Ξάνθη με Μοράρ

Αν και είχε την ευκαιρία στο 90 με τον Καμαρά να φύγει με το διπλό από την Ξάνθη, ο Παναιτωλικός κατάφερε να μείνει όρθιος και να πάρει στα Πηγάδια τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρις το γκολ του Μοράρ στο 21΄, αλλά και τις απίθανες επεμβάσεις του Κυριακίδη στο δεύτερο ημίχρονο…

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Ξάνθη να γίνεται απειλητική στο 4’, όταν ο Γέντρισεκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών για να βγει απέναντι από τον Κυριακίδη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν κάποια «καθαρή» ευκαιρία μέχρι το 21’, όταν και ο Μοράρ άνοιξε το σκορ (0-1). Η φάση ξεκίνησε από τραγικό λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων, ο οποίος έδωσε… πάσα στον επιθετικό του Παναιτωλικού και εκείνος με τη σειρά του δεν συγχώρησε το σφάλμα του αντιπάλου. Το γκολ έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους Αγρινιώτες, που έκαναν το… παιχνίδι τους μέχρι το 35’. Κάπου εκεί όμως η Ξάνθη αφυπνίστηκε και ανέβασε την πίεσή της, κάτι που απέφερε καρπούς. Πιο συγκεκριμένα, στο 37’ είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Σιλά έξω από την περιοχή να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 41’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχάι μετά από το γύρισμα του Μπαξεβανίδη στην αντίπαλη περιοχή. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Γέντρισεκ για να ισοφαρίσει σε 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας διαρκής «μονόλογος» της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι από το 55′ μέχρι και το 90′, όχι μόνο είχαν την κατοχή, αλλά δημιούργησαν πάρα πολλές «καθαρές» φάσεις για γκολ. Με πλέον χαρακτηριστικές εκείνες των Γέντρισεκ (56′, 71′ έδιωξε ο Κυριακίδης, 80′ κεφαλιά άουτ), Λισγάρα (57′, κεφαλιά στο δοκάρι) και Καντά (58′ βον πλανέ, άουτ), ενώ σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλονταν πως μετά την είσοδο του Κάστρο η Ξάνθη έπαιζε ουσιαστικά με δύο φορ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν» στην αντίπαλη περιοχή μόνο μία φορά, με τον Ουίλιαν στο 79′ που θέλησε να βρει τον Μάζουρεκ. Ωστόσο παραλίγο να επαναληφθεί ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς στις καθυστερήσεις ο Καμαρά που έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναιτωλικού, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης αντέδρασε σωστά.