Νίκη – βάλσαμο για Παναιτωλικό επί του Λεβαδειακού

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-1
Ο Παναιτωλικός κυριάρχησε στο Αγρίνιο επί του Λεβαδειακού σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς για τις δύο ομάδες και με δύο γκολ από Έρικσον και Μοράρ πήρε ένα «τρίποντο»-ανάσα (2-1) για τη συνέχειά του στο πρωτάθλημα, παρότι οι Βοιωτοί απείλησαν με… σοκ στο φινάλε.

Στο πρώτο μέρος το θέαμα σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αρκετά λάθη και να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες. Ο Παναιτωλικός, μετά το πρώτο τέταρτο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να βάλει τον Λεβαδειακό στα καρέ του. Ωστόσο, η ομάδα του Μάντζιου είχε κλείσει σωστά τους χώρους και δεν άφηνε κενά στους γηπεδούχους για να μπορέσουν να απειλήσουν. Στο 15ο λεπτό ο Μάζουρεκ βρήκε λίγο χώρο από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή και σημαντικότερη για το πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 37ο λεπτό. Ο Μαρινάκης πραγματοποίησε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Καμαρά βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι να μπορούσαν να αποδράσουν με την ισοπαλία αλλά το σουτ του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε ένα κοντράστ συναισθημάτων για τις δύο ομάδες. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο με το ξεκίνημά του, βρήκε ένα τυχερό γκολ για το 1-0 με τον Έρικσον, εκμεταλλεύθηκε την απογοήτευση του αντιπάλου πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ με τον Μοράρ χάρη σε μια συνολική αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού και εκεί όλα έδειχναν ότι θα καθάριζε εύκολα το ματς, έχοντας και χαμένο πέναλτι με τον Νανγκίς στο 63′. Ωστόσο, παρότι η ομάδα του Μάντζιου έμεινε και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νανγκίς με δεύτερη κίτρινη στο 64′, κατάφερε να μειώσει αργά στο ματς, με το έξοχο γκολ του Σαβαντογκό και να απειλήσει με το απόλυτο σοκ στις καθυστερήσεις με τον Ιωνννίδη. Τελικά έμεινε αυτό το 2-1 για τον Παναιτωλικό που πήρε μια σπουδαία νίκη-ανάσα για τη συνέχειά του στη σεζόν.

Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάϊ, Μαρινάκης, Μάλης, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ (66′ Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας (84′ Μανά), Καμαρά (76′ Λουσέρο)
Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Μποκά, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (64′ Όμο), Σουμπίνιο (64′ Γιακουμάκης), Μαρκόφσκι (75′ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς