Ενθουσιασμός και ανακούφιση στη βάση της ΝΔ με Φαρμάκη

Με ανακούφιση υποδέχθηκε η βάση της ΝΔ την απόφαση του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας του Νεκτάριου Φαρμάκη για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και αυτό γιατί η πιθανότητα η ΝΔ να στηρίξει τον Ηλία Στεφανόπουλου, τον γιο του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν έκανε γκελ στη βάση. Πολλοί εκτός από μια ακόμη περίπτωση οικογενειοκρατίας είδαν ένα πολιτικό “αλεξίπτωτο”… αφού ο Ηλίας Στεφανόπουλος μέχρι τώρα δεν είχε καμία ενεργή ενασχόληση με τα κοινά και ξαφνικά θα προτείνονταν για Περιφερειάρχης.

Αντίθετα ο Νεκτάριος Φαρμάκης εκτός από την ανανέωση σηματοδοτεί -όντας οκτώ χρόνια περιφερειακός σύμβουλος- την καλή γνώση των θεμάτων της Περιφέρειας. Στα υπέρ του επίσης είναι το γεγονός ότι στόχευσε αταλάντευτα στην Περιφέρεια. Το 2014, αν ο Νεκτάριος Φαρμάκης ενδιαφέρονταν για την εξουσία, θα μπορούσε εύκολα να μην ακολουθήσει τον “άγνωστο” τότε Ανδρέα Κατσανιώτη στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, να συνταχθεί με τον Γ. Παπαναστασίου στη μάχη για το δήμο Αγρινίου και σήμερα να είναι πρώτος αντιδήμαρχος. Αντιθέτως προτίμησε να επιμένει στη στόχευσή του. Και δικαιώθηκε με τη σημερινή στήριξη της ΝΔ.

Στη βάση της ΝΔ λοιπόν καταγράφεται ενθουσιασμός για νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη. Και ήδη έχουν ακολουθήσει αρκετά στελέχη της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα εκφράζοντας δημόσια την αμέριστη στήριξή τους στον Αιτωλοακαρνάνα υποψήφιο. Το ζήτημα είναι αφού, μιλάμε για τη ΝΔ που ανέκαθεν είχε διάφορα εσωκομματικά θέματα, η στήριξη του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ στον Νεκτ. Φαρμάκη να είναι και έμπρακτη.