Ακατανόητη η στάση μερίδας των δικηγόρων

Αρνήθηκε η πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου να συναινέσει στην πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου για αποχή από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων που στην εισαγγελική έδρα θα βρίσκεται ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γ. Πέτρος.

Το παράδοξο αυτής της υπόθεσης, της στάσης δηλαδή μερίδας του δικηγορικού κόσμου του Αγρινίου απέναντι στο Εισαγγελέα είναι ότι αφ΄ενός μεν δεν έχουν διευκρινιστεί επακριβώς οι αιτίες της “δυσαρέσκειας” που εκφράζεται, αφ΄ετέρου ότι η “δυσαρέσκεια” αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδιαιτέρως θετική εντύπωση που έχει δημιουργήσει στην συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας ο Εισαγγελέας Γ. Πέτρος στο διάστημα που βρίσκεται στο Αγρίνιο.

Και η θετική εντύπωση δεν έχει να κάνει μονάχα με την πρωτοβουλία του για βράβευση των αριστούχων μαθητών ή την πρωτοβουλία για ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η θετική εντύπωση έχει να κάνει πρωτίστως τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί τα καθήκοντά του ο Εισαγγελέας Αγρινίου. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Το γεγονός ότι στους συνήθεις ύποπτους της (μικρο)εγκληματικότητας που υπάρχει στην περιοχή (και που ανήκουν στην “γνωστή” ευάλωτη κοινωνική ομάδα) ασκήθηκαν τέτοιες διώξεις που οδήγησαν αρκετούς στην προφυλάκιση, κάτι που λειτούργησε αποτρεπτικά για όλους τους υπόλοιπους. Επίσης σε θέματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα η περσινή υπόθεση με τις ναφθαλίνες στα σχολεία, θέμα που έχρηζε ιδιαίτερης αντιμετώπισης, ο Εισαγγελέας την έβγαλε τη δουλειά. Και βεβαίως στον τομέα των ναρκωτικών -προφανώς σε συνεργασία με την αστυνομία- είδαμε να εξαρθρώνονται κάποια κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, με πρόσφατο παράδειγμα το καλοκαίρι που πέρασε με την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά ακόμη και σε σχολεία του Αγρινίου.

Βεβαίως ο Εισαγγελέας δεν είναι θεός για να κάνει μια κοινωνία να μοιάζει αγγελικά πλασμένη, αλλά εν προκειμένω είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με έναν ακέραιο και παραγωγικό εισαγγελικό λειτουργό. Η στάση μερίδας του νομικού κόσμου της περιοχής απέναντί του μοιάζει ακατανόητη, αφού δεν υπάρχει τίποτα απτό που να τη δικαιολογεί…

Δ.Π