Νέα οδικά έργα 3,4 εκατ. ευρώ σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Ξηρόμερο και Βάλτο από την Περιφέρεια

Τμήμα δρόμου σύνδεσης της Τ.Κ. Κοκκινόβρυσης που ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα: Το όνειρο που απέχει πολύ ακόμη από το να γίνει πραγματικότητα για τον δρόμο αυτόν στο σύνολο του μήκους του αλλά και για τους άλλους δρόμους σύνδεσης των χωριών του ορεινού Θέρμου.

Δύο νέα οδικά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μετά από αντίστοιχες συμβάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Πρόκειται για την «Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Ναυπακτίας» και τη «Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου», συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των συμβάσεων, οι εργασίες που προβλέπονται είναι:
«Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου», με άμεση αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και συντήρηση ασφαλτοταπήτων, εκτέλεση χωματουργικών-τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας, αντιμετώπιση ελλείψεων της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας της οδού, αποκατάσταση βλαβών των αποχετευτικών συστημάτων της οδού (φρεάτια, τάφροι όμβριων, αγωγοί, κλπ) και καθαρισμό τους εφόσον διαπιστωθεί απόφραξη αυτών, καθαρισμό των πρανών, ερεισμάτων, ρείθρων κ.α.
«Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Ναυπακτίας» με υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

«Συνεχίζουμε τη μεγάλη παρέμβαση που έχουμε ξεκινήσει στη Δυτική Ελλάδα για τη βελτίωση του οδικού μας δικτύου. Οι ασφαλέστερες μετακινήσεις είναι στις προτεραιότητες μας. Ρίχνουμε το βάρος μας όπου υπάρχουν οδικά δίκτυα με σημαντικές φθορές και προσπαθούμε άμεσα να τα αποκαταστήσουμε. Τα έργα μας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.