Με αιχμές σε Δήμο και Περιφέρεια η παραίτηση του προέδρου της ΤΚ Ζευγαρακίου

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζευγαρακίου του δήμου Αγρινίου κ. Θέοδωρος Παπαδόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Στην επιστολή παραίτησής του καταγγέλει τη στάση της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής υποστηρίζοντας πως συνάντησε αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ προσθέτει πως δεν ελήφθησαν μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Να σημειωθεί πως η παραίτηση του προέδρου της ΤΚ συμπίπτει ακριβώς ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχής.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΤΚ Ζευγαρακίου αναφέρει:
Δυστυχώς στην προσπάθειά μου αυτή, όλα τα χρόνια της θητείας μου, τόσο η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Αγρινίου, όσο και η Περιφερειακή Αρχή της ΠΔΕ, δεν ανταποκρίθηκε ως όφειλε για την επίλυση των προβλημάτων της Κοινότητάς μας. Αντιθέτως, και παρά το γεγονός ότι διεκδίκησα, ενεργοποιώντας τη συμμετοχή των συμπολιτών μου (με λαϊκές συνελεύσεις, παραστάσεις και διαβήματα) με δυναμικό τρόπο τα αιτήματα της περιοχής μας συνάντησα γραφειοκρατικά εμπόδια, πολιτική μετάθεσης ευθυνών και συμπεριφορές που ήταν ταυτόσημες με την αδιαφορία.

Αποκορύφωμα είναι η στάση της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και υπάρχουν δυστυχώς ακόμα μετά την καστροφική πλημμύρα του Δεκεμβρίου του 2017. Εκεί απεδείχθη ότι δεν υπήρχε εκ μέρους της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής στοιχειώδης αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας με σχέδιο και λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων.

Όμως ακόμα και μετά τις καταστροφές που υπέστησαν πέρυσι οι περιουσίες των συγχωριανών μου και τον κίνδυνο στον οποίο περιήλθε και αυτή η ίδια η ζωή τους από τις προαναφερόμενες έντονες πλημμύρες, ελάχιστες παρεμβάσεις έγιναν μέχρι σήμερα για την θωράκιση της περιοχής μας και την αποτροπή μελλοντικών καταστροφών και κινδύνων. Απόδειξη είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα από την προχθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Επειδή ουδέποτε μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε η μελέτη του ΙΓΜΕ που εκπονήθηκε για την περιοχή μας.
Επειδή έχω επισημάνει με αλλεπάλληλες αιτήσεις, υπομνήματα, διαβήματα και σχετικές αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ζευγαρακίου τις παρεμβάσεις που έπρεπε άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να υλοποιηθούν για να αποφύγουμε τον κίνδυνο πλην όμως ελάχιστα έχουν προχωρήσει.
Επειδή ο κίνδυνος ελλοχεύει, είναι άμεσος και επικείμενος.
Επειδή χωρίς ισχυρές Κοινότητες δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρός και βιώσιμος δήμος Αγρινίου.
Για όλους αυτούς τους λόγους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προκειμένου να τονίσω τον κίνδυνο και να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπεύθυνες συναρμόδιες υπηρεσίες της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής.

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Κοινότητας Ζευγαρακίου και παρακαλώ να γίνει δεκτή.