Δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο ο Κυριακίδης

Στις 14 αγωνιστικές και στα 112 παιχνίδια της φετινής Super League έχουν αγωνιστεί συνολικά 360 ποδοσφαιριστές από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος.Απ’ αυτούς δεκατέσσερις έχουν το απόλυτο σε συμμετοχές έχοντας αγωνιστεί και στα 14 ενενηντάλεπτα της φετινής σεζόν και δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό από τα παιχνίδια της ομάδα τους.

Εξ αυτών οι έξι είναι γκολκίπερ και όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι πιο εύκολο για έναν τερματοφύλακα να έχει περισσότερες συμμετοχές καθώς είναι μικρότερος ο κίνδυνος τραυματισμού αλλά και τιμωρίας.

ΠΡΩΤΟΣ ΟΛΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού με 1340 αγωνιστικά λεπτά έως τώρα. Θα αναρωτηθεί κανείς πως όμως από τη στιγμή που και οι δεκατέσσερις έχουν τα ίδια ενενηντάλεπτα είναι μόνος πρώτος ο 32χρονος γκολκίπερ.Αυτό συμβαίνει καθώς η Super League στο χρόνο συμμετοχής που υπολογίζει σε κάθε ματς μετράει και τις καθυστερήσεις και ο Κυριακίδης δεν έχει παίξει 1260 λεπτά (14 Χ 90) αλλά 1340 καθώς σε αυτά τα δεκατέσσερα παιχνίδια του Παναιτωλικού στον πρώτο γύρο υπήρξαν και ογδόντα λεπτά καθυστερήσεων.

πηγή : sport24.gr