Δεύτερη μέρα άκαρπων ερευνών – Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον πιλότο του αεροσκάφους

Για δεύτερη ημέρα έγιναν έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους, που χθες το μεσημέρι κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου. Ωστόσο και σήμερα απέβησαν άκαρπες χωρίς να εντοπιστεί το αεροσκάφος ή κάποιο ίχνος του πιλότου, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν δραματικά οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός.Ωστόσο τμήμα από το αεροπλάνο φαίνεται πως βρήκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι λιμενικοί. Το σκάφος του λιμενικού μετέφερε το τμήμα του αεροπλάνου στο λιμάνι Μεσολογγίου όπου και θα εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς.

patraikos kolposΠροκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο και το μικρό αεροσκάφος, στην περιοχή επιχείρησαν οκτώ πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ελικόπτερα, παραπλέοντα πλοία και έξι αλιευτικά (κάποια φέρουν κάμερες βυθού), καθώς και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού. Ένα πεζοπόρο τμήμα σήμερα έψαχνε και στην στεριά, σε βαλτώδη σημεία μεταξύ Κρυονερίου και Μεσολογγίου. Οι αρχές εξετάζουν την περίπτωση ο πιλότος να κατάλαβε οτι υπάρχει κάποια βλάβη και να πήδηξε. Με την δύση του ηλίου οι έρευνες σταμάτησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου αύριο το πρωί μάλιστα έχει ζητηθεί και η συνδρομή drone μήπως και βοηθήσει στις έρευνες.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από Πάτρα προς το Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας Εντολή για συναγερμό δόθηκε στις 13:20 καθώς δεν είχε προσγειωθεί, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου, στην περιοχή Καβουρότρυπα στο Μεσολόγγι.

Ο πιλότος του αεροσκάφους ονομάζεται Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα και είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.