Η επιτροπή ειρήνης καλεί… – Ευτυχώς τώρα τα ξένα κόλλυβα… τέλειωσαν

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Αγρινίου καλούν τα μελή, τους φίλους τους, και τον αγρινιώτικο λαό να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στις διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 17-18/11/2012 στο Μεσολόγγι από το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Μεσολογγίου – Αιτωλικού και την επιτροπή ειρήνης της πόλης.

Ελπίζω η συμπαθής κατά τα άλλα Επιτροπή Ειρήνης Αγγρινίου να πάει με δικά της έξοδα στο Μεσολόγγι και όχι του δήμου. Δεν βλάπτει εξάλλου να θυμηθούμε ότι την εποχή που στο δήμο Αγρινίου γίνονταν πάρτι… οπότε και η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου έκανε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο Ακτιο και όλα τα έξοδα της Επιτροπής Ειρήνης τα έβαζε ο δήμος. Σύμφωνα με την έκθεση επιτρόπου δημόσιας διοίκησης που το ΑγρίνιοCulture έφερε στο φως της δημοσιότητας και βάσει της οποίας το Ελεγκτικό Συνέδριο καθίζει το σκαμνί το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του 2000. Ο δήμος “επιχορηγούσε” την επιτροπή ειρήνης με ένα σχεδόν εκατομμύριο παλιές ελληνικές δραχμές, δαπάνη βεβαίως που αργότερα κρίθηκε παράνομη.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρονταν :
Στο Πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στις ετήσιες «εκδηλώσεις για την Ειρήνη» που διοργανώθηκαν από την Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου το Μάιο – Ιούνιο 2000, ο Δήμος Αγρινίου προέβη στις κάτωθι δαπάνες 970.000 δραχμών, ήτοι 2.846,66 ευρώ : α) για τη μίσθωση δύο λεωφορείων για τη μεταφορά της Επιτροπής Ειρήνης από το Αγρίνιο στο Άκτιο β) για την ενοικίαση μηχανημάτων για τη μικροφωνική και μεγαφωνική κάλυψη, το φωτισμό αλλά και τη διαφήμιση εκδηλώσεων της εν λόγω Επιτροπής σε διάφορες πλατείες του Δήμου γ) για την προμήθεια διαφόρων ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου (μαρκαδόρους, ξύλινα χρώματα και χαρτί) δ) για την ενοικίαση και μεταφορά καθισμάτων και τραπεζιών για τις εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης ε) για την εκτύπωση προγραμμάτων, αφισών και αυτοκόλλητων για τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Από ότι φαίνεται η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου έκανε κηδεία με ξένα κόλλυβα… Ακόμη και τα πλακάτ γίνονταν με τη «βοήθεια» του δήμου Αγρινίου. Ευτυχώς τώρα τα ξένα κόλλυβα…  τέλειωσαν για την  Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου